Tablolar

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
Mesajlar: 2962
Kayıt: 25 Haz 2003 02:14
Konum: İstanbul
İletişim:

Tablolar

Mesaj gönderen husonet »

Arkadaşlar dikkatimi çeken bir konu var programımı yazarken dikkatimi çekti benim veritabanımdaki tabloların yedeği programımı yazdığım klasörümde çoğalıyor 3 adet orginal tablom varken şu an 62 adet ana klasörümde tablo çoğalmış bunun bir açıklaması nasıl olabilir ne yapmalıyım sizce

Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin
Mesajlar: 4482
Kayıt: 10 Haz 2003 01:48
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen rsimsek »

veritabanın ne ve ne kullanıyorsun, programın kaynak kodlarını *.~* backuplarından bahsetmiyorsun değil mi? açıkça yazmazsan bilinemez ki:(

Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
Mesajlar: 2962
Kayıt: 25 Haz 2003 02:14
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Veritabanı olarak DBASE kullanıyorum _qsql000.dbf , _qsql213.dbf bunlar gibi.

aydogan46
Üye
Mesajlar: 115
Kayıt: 11 Haz 2003 02:59
Konum: ankara
İletişim:

Mesaj gönderen aydogan46 »

evet aynı sorun bende de oluyodu bende oyle bıraktım..

Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
Mesajlar: 2962
Kayıt: 25 Haz 2003 02:14
Konum: İstanbul
İletişim:

Problem neden kaynaklanıyor acaba

Mesaj gönderen husonet »

Problem neden kaynaklanıyor acaba bu bir problemmi yoksa bizmi problem zannediyoruz. Bilgisi olan arkadaşlar varsa bizlerede açıklarlarsa memnun olurum.

Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin
Mesajlar: 4482
Kayıt: 10 Haz 2003 01:48
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen rsimsek »

eğer tablolara query lerle ulaşıyorsan bu tip temp tabloların oluşması normaldır. program normal şekilde sonlandırıldığında silinmeleri gerekir. yoksa programı kapatırken o tip dosyaları aratıp sildirebilirsin.

Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
Mesajlar: 2962
Kayıt: 25 Haz 2003 02:14
Konum: İstanbul
İletişim:

Temp

Mesaj gönderen husonet »

Dostum acaba Queryleri hiç kapatmadığım için oluşabilirmi ?

Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin
Mesajlar: 4482
Kayıt: 10 Haz 2003 01:48
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen rsimsek »

eğer querylerin açık kalıyorsa önceki söyleğim şartlar gerçekleşiyor demektir. tüm query leri ve tabloları kapatmak zor geliyorsa çıkışta bağlı bulundukları (varsa) database bileşenini kapatman yeterli. (Database1.Close). create ettğin bir formda ise yine formun destroyunda açtığın tablo ve query leri kapatmanda fayda var.

Cevapla