s.a.
Delphi den ADSL modem i resetlemek istiyorum bu konu hakkında bilgisi olan varmı?
Teşekkür Ederim...
Delphi den ADSL modem i resetleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Delphi den ADSL modem i resetleme
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
a.s.
benim modem de; olduğu gibi Reboot_validate.asp bazı parametrelerle çağrılıyor.
Reboot_validate.asp'de de aşağıdaki kontrol kapıldıktan sonra apply.cgi dosyası çağrılıyor..
sanırım web browser gibi bir komponent le bu asp ve cgi dosyaları kullanılarak bu işlem gerçekleştirilebilir..
benim modem de;
Kod: Tümünü seç
if( F.rebootmode[0].checked == 1 )
{
if(!confirm('Will you really want to hard reboot the device?'))
{return;}
validate_win = window.open('Reboot_validate.asp','Hardreboot','alwaysRaised,noresizable,noscrollbars,width=380,height=260,top=0,left=0');
}
else if( F.rebootmode[1].checked == 1)
{
if(!confirm('Will you really want to soft reboot the device?'))
{return;}
validate_win = window.open('Reboot_validate.asp','Softreboot','alwaysRaised,noresizable,noscrollbars,width=380,height=260,top=0,left=0');
}
validate_win.focus();
Reboot_validate.asp'de de aşağıdaki kontrol kapıldıktan sonra apply.cgi dosyası çağrılıyor..
function to_submit(F)
{
if(F.reboot_username.value=="")
{
alert("Please input username!");
F.reboot_username.focus();
return false;
}
if(F.reboot_password.value=="")
{
alert("Please input password!");
F.reboot_password.focus();
return false;
}
if(window.name=='Hardreboot')
F.submit_type.value="HRebootvalidate";
else if(window.name=='Softreboot')
F.submit_type.value="SRebootvalidate";
F.submit_button.value="Reboot_validate";
F.action.value='Rebootvalidate';
F.submit();
}
function init()
{
var width=screen.availWidth/2-190;
var height=screen.availHeight/2-130;
window.moveTo(width,height);
window.focus();
}
</script>
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
bu şekilde bende düşünmüştümlazio yazdı:a.s.
benim modem de;olduğu gibi Reboot_validate.asp bazı parametrelerle çağrılıyor.Kod: Tümünü seç
if( F.rebootmode[0].checked == 1 ) { if(!confirm('Will you really want to hard reboot the device?')) {return;} validate_win = window.open('Reboot_validate.asp','Hardreboot','alwaysRaised,noresizable,noscrollbars,width=380,height=260,top=0,left=0'); } else if( F.rebootmode[1].checked == 1) { if(!confirm('Will you really want to soft reboot the device?')) {return;} validate_win = window.open('Reboot_validate.asp','Softreboot','alwaysRaised,noresizable,noscrollbars,width=380,height=260,top=0,left=0'); } validate_win.focus();
Reboot_validate.asp'de de aşağıdaki kontrol kapıldıktan sonra apply.cgi dosyası çağrılıyor..sanırım web browser gibi bir komponent le bu asp ve cgi dosyaları kullanılarak bu işlem gerçekleştirilebilir..Kod: Tümünü seç
function to_submit(F) { if(F.reboot_username.value=="") { alert("Please input username!"); F.reboot_username.focus(); return false; } if(F.reboot_password.value=="") { alert("Please input password!"); F.reboot_password.focus(); return false; } if(window.name=='Hardreboot') F.submit_type.value="HRebootvalidate"; else if(window.name=='Softreboot') F.submit_type.value="SRebootvalidate"; F.submit_button.value="Reboot_validate"; F.action.value='Rebootvalidate'; F.submit(); } function init() { var width=screen.availWidth/2-190; var height=screen.availHeight/2-130; window.moveTo(width,height); window.focus(); } </script>

Teşekkür Ederim Fatih.
Gazete manşetleri
telnet le hiç uğraşmadım öneri için teşekkür ederim bunuda araştıracam...sadettinpolat yazdı:modemin telnet arabiriminde ilgili komut varsa delphi ile modeme telnet bağlantısı yapılıp reset atılabilir. - teoride yemesi lazim-
Gazete manşetleri
Telnet olayı şu şekilde oluyor hüseyin abi.
dos ortamında iken
ile telnete giriş yapıp
ile kullanıcı adı ve şifresini girip modeme bağlanıyoruz
sonrasında help yazarak zaten verilebilecek komutları görebilirsin.
Genelde bu komut reboot oluyor zoom da ve benim d-link te o şekilde.
Bunuda tek tıkla yapmak için bi batch file yada bat dosyası yapılabilir sanırım.
dos ortamında iken
c:\>telnet
o 192.168.1.1 //benim modem ip si
sonrasında help yazarak zaten verilebilecek komutları görebilirsin.
Genelde bu komut reboot oluyor zoom da ve benim d-link te o şekilde.
Bunuda tek tıkla yapmak için bi batch file yada bat dosyası yapılabilir sanırım.