OnGuard hakkında basit sorular

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
kahraman1285
Üye
Mesajlar: 352
Kayıt: 10 Nis 2006 08:07

OnGuard hakkında basit sorular

Mesaj gönderen kahraman1285 » 17 Şub 2019 07:13

Merhaba

https://www.youtube.com/watch?v=e8SXOoGAEJU
Link de verdiğim videoda 2:55 de kullanıcı kodu sabit olarak ekliyor. Bunu neden yaptığını anlayamadım.

Amacım 30 günlük demo yapmak . Burada bundan bahsettiğini düşünüyorum. Fakat konuyu bir türlü kafamda şekillendiremedim. :oops:
Componentin manual dosyasının 18 sayfasında bu ini dosyasını vermeyin diyor. Peki kullanıcı bu dosyayı almak için nasıl kod üretecek?
Hangi component bu işi yapıyor?

kullanıcıya vermem gereken bir dosya var mı ilk kurulumda ?
Program içinde kontrol ilk sayfada ini dosyasını arayarak mı yapacağım?

Componentin çalışma şeklini çözemedim bir türlü.
6:50 de ini dosyasını okuyor. Bu dosyadaki seri numarasını ben mi üreteceğim ?

Manual 21 sayfada da aynı kodu ekletiyor. Bu kodun önemi nedir?
Lisans için kod üretimi hangi örnekle yapmalıyım. Example kalsöründe şu örnekler var:
CODEGEN
EXDMOD
EXDTP21
EXDTREG
EXDYREG
EXDYS30
EXINST
ExMachID
EXNET
ExReg


İyi Çalışmalar.

cecihan
Üye
Mesajlar: 94
Kayıt: 30 Ara 2006 11:40
İletişim:

Re: OnGuard hakkında basit sorular

Mesaj gönderen cecihan » 26 Şub 2019 01:23

Sorununuzu çözdünüz?
Ben uzunca bir zamandır c# üzerine yazdığım için aklımda kalanları size aktaracağım.
Şifre verme işini gören program codegen. çalıştırdığınız zaman bir çok farklı iş için key üretebiliyorsunuz. Date sekmesinde ile belli tarihler arası çalışmasını, days ile atıyorum 30 gün çalışsın vs. ben s/n ile programlarıma serino üretiyordum.Siz days sekmesini kullanacaksınız. day count'a 30 gireceksiniz. hepsinde ortak olan bir Key var. bunu birtek siz bilin. isterseniz ilk kullanımda random olarak üretebiliyorsunuz. bu seri noyu kendi demo programınızın içinde onguard componentine bildireceksiniz. Birde Machine modifier var. oda demo programın çalıştığı pcye göre değişen, her makinadaki donanıma göre özel gelen bir kod. Dediğim gibi kullanmayalı5-6 yıl oldu. eğer takılırsanız yardımcı olmaya çalışırım.

kahraman1285
Üye
Mesajlar: 352
Kayıt: 10 Nis 2006 08:07

Re: OnGuard hakkında basit sorular

Mesaj gönderen kahraman1285 » 27 Şub 2019 06:40

Gunaydin Sorunumu cozemedim ama biraz ilerledim . ogdays componentini firma bieaktigimda code properties i object inspector da cikmiyor. Sadece ogdate componentinde bu ozellik var.

Runtime da ogdate componentine bile daha once olusturdugum onguard.ini dosyasi icindeki keyi alamadim. Ama bu keyi direk designtime da ogdate icine yazarsam gerekli kontrolu yapiyor. Ogdays ile kalan gunleri nasil uyari haline getirecegimi de bukmadim.

Oncelikli olarak ogdate code properties e code alip case of icinde sinamasini yapmaliyim. İsn mabtigini yakalayamadim. O yuzden sorunu cozemedim. Onguard ini icine yazilan veriyi ben nasil kullaniciya verecegim yada onguard.ini dosyasini verecegim. Kullanicidan hangi veriyi almaliyim. Cozumleyemedim. Cepden yazdim

İyi calismalar.

kahraman1285
Üye
Mesajlar: 352
Kayıt: 10 Nis 2006 08:07

Re: OnGuard hakkında basit sorular

Mesaj gönderen kahraman1285 » 12 Mar 2019 03:29

cecihan yazdı:
26 Şub 2019 01:23
Sorununuzu çözdünüz?
Ben uzunca bir zamandır c# üzerine yazdığım için aklımda kalanları size aktaracağım.
Şifre verme işini gören program codegen. çalıştırdığınız zaman bir çok farklı iş için key üretebiliyorsunuz. Date sekmesinde ile belli tarihler arası çalışmasını, days ile atıyorum 30 gün çalışsın vs. ben s/n ile programlarıma serino üretiyordum.Siz days sekmesini kullanacaksınız. day count'a 30 gireceksiniz. hepsinde ortak olan bir Key var. bunu birtek siz bilin. isterseniz ilk kullanımda random olarak üretebiliyorsunuz. bu seri noyu kendi demo programınızın içinde onguard componentine bildireceksiniz. Birde Machine modifier var. oda demo programın çalıştığı pcye göre değişen, her makinadaki donanıma göre özel gelen bir kod. Dediğim gibi kullanmayalı5-6 yıl oldu. eğer takılırsanız yardımcı olmaya çalışırım.
Merhaba

Ornek days trial a bajarak 30 gunluk demo surumunu yapabilfim ama seri numarasi yada key ile nasil aktif yapacagimi daha cozemedim .

Tavsiyeniz var mi ?

cecihan
Üye
Mesajlar: 94
Kayıt: 30 Ara 2006 11:40
İletişim:

Re: OnGuard hakkında basit sorular

Mesaj gönderen cecihan » 15 Mar 2019 09:09

özel mesajlarınıza bakar mısınız. telefon iletişimiyle işi daha rahat çözeriz.

Cevapla