windows 32 bit mi 64 bit mi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
windows 32 bit mi 64 bit mi
kolay gelsin arkadaşlar konu başlığındanda anlaşılacağı gibi windowsun 32 bit mi yok 64 bit mi olduğunu anlamanın yolu nedir nasıl bulabilirim Google beyefendiye sordum ama belki yanlışta soruşu olabilirim bir sonuç bulamadım.
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
Re: windows 32 bit mi 64 bit mi
Konuyu yanlış yerde açmışsınız bunu hatırlatmak isterim. Cevabınız ise bilgisayarım simgesine sağ mouse yapıp özellikler derseniz karşınıza çıkan ekranda sistem türü yazan yerde windowsunuz kaç bit olduğu yazar.
Kod: Tümünü seç
type
TIsWow64Process = function(hProcess: THandle; var Wow64Process: BOOL): BOOL; stdcall;
function IsWin64: Boolean;
var
IsWow64Process : TIsWow64Process;
Wow64Process : BOOL;
begin
Result := False;
IsWow64Process := GetProcAddress(GetModuleHandle(Kernel32), 'IsWow64Process');
if Assigned(IsWow64Process) then begin
if IsWow64Process(GetCurrentProcess, Wow64Process) then begin
Result := Wow64Process;
end;
end;
end;
There's no place like 127.0.0.1
Lord_ares benim derdim windows 32 yada 64 bit olduğunu delphi ile nazil bulabilirimdi
bilgisayarimdan bakinca gorebiliyorum

Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
işte sıkıntıda burada , neyle nasıl ne yapmak istediğinizi açıklamamışsınız
))) Forumda genel bilgilerinde sorulduğu yerde sormak istediğinizi sandım 

sorunumu aşağıdaki kodlarla çözdüm arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürederim.
Kod: Tümünü seç
begin
if Pos( '64-bit', TOSVersion.ToString ) > 0 then
begin
ShowMessage('64');
end else
ShowMessage('32');
end;
Soru sorulurken Delphi versiyonu verilmeyince insanın aklı ister istemez Delphi 7'ye kayıyor nedense
TOSVersion'u destekleyen bir Delphi sürümü kullanılıyorsa TOSVersion.Architecture özelliği kullanılabilir. Dönen değer TArchitecture tipindedir. Yani arIntelX86 veya arIntelX64 döner.

TOSVersion'u destekleyen bir Delphi sürümü kullanılıyorsa TOSVersion.Architecture özelliği kullanılabilir. Dönen değer TArchitecture tipindedir. Yani arIntelX86 veya arIntelX64 döner.
SimaWB haklısın soruyu sorarken hatalarım oldu bunuda sorunu çözmek için aceleci davranmama verin
senin vermiş olduğun linkten çözdüm işimi çok teşekkürederim.

-
- Üye
begin
begin
ShowMessage('64');
end else
ShowMessage('32');
end;
kod delphi 7 de çalışmadı.neden hata veriyor?uses e eklemem gereken bişey var mı?acemiyim yardımcı olursanız sevinirim
begin
ShowMessage('64');
end else
ShowMessage('32');
end;
kod delphi 7 de çalışmadı.neden hata veriyor?uses e eklemem gereken bişey var mı?acemiyim yardımcı olursanız sevinirim
TOSVersion tipi Delphi XE2 ile birlikte gelmiştir. Ondan önceki sürümler için ilk cevabıma bakabilirsiniz.