web deploy etme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
web deploy etme
Merhabalar
Bir sorum olucaktı Delphi 7de programı hazırlıyorum web deploy ediyorum fakat formu kapatıp tekrar açıp yenilik yapmak istediğim zaman deploy etmiyo nasıl çözebilirim ?
Bir sorum olucaktı Delphi 7de programı hazırlıyorum web deploy ediyorum fakat formu kapatıp tekrar açıp yenilik yapmak istediğim zaman deploy etmiyo nasıl çözebilirim ?
Re: web deploy etme
ActiveX form olarak bi form oluşturuyorum bu form sayesinde html ve ocx uzantılı dosyalarım oluyo programı yazıp web deploy ediyorum web deploy ettikten sonra formu kapattığımda yeniden bi güncelleme yapmak istediğimde güncellemeyi yapıp tekrar web deploy etmem gerekiyo ki son güncellemelerle birlikte çalışsın program delphi 7de formu kapatık açtıktan sonra o son güncellemeleri web deploy edemiyorum
ActiveX form'a neden ihtiyaç duyduğunuzu yazarsanız belki de bu formu nasıl kapatıp açtığınızı bizler de anlarız. Sorularınızı kodlar ile örneklerseniz çözüm daha erken gelecektir.
ActiveX form kullandım çünkü delphide yazdığım bir programı web sayfası olarak kullanmak istiyorum kodlarda problem yok aslında problem şurda denerseniz eğer
Delphi 7 kullanıyorum
ActiveX form oluşturuyorum bi buton koyuyorum basit bişe yapıyorum burda butona showmessage ekliyorum
daha sonra bunu save ediyorum masaüstünde farklı bir klasör oluşturuyorum
formun üzerine geliyorum ctrl+f9 yapıyorum daha sonra projectten web deloyment optionsa tıklıyorum burdan yeni oluşturduğum klasörü seçiyorum daha sonra tekrar projectten wep deploy yapıyorum bu yeni oluşturduğum klasörde htm ve .ocx uzantılı dosyalar olusuyo html olanı explorer olarak açıyorum çalışıyo ama sonra formu kapatıyorum .dpr sini açıyorum programın mesela herhangi bişey yapıyorum bi button daha ekliyorum save ediyorum ve son değişikliği de kaydetmesi için deploy etmem gerekiyo ama edemiyorum.
Delphi 7 kullanıyorum
ActiveX form oluşturuyorum bi buton koyuyorum basit bişe yapıyorum burda butona showmessage ekliyorum
daha sonra bunu save ediyorum masaüstünde farklı bir klasör oluşturuyorum
formun üzerine geliyorum ctrl+f9 yapıyorum daha sonra projectten web deloyment optionsa tıklıyorum burdan yeni oluşturduğum klasörü seçiyorum daha sonra tekrar projectten wep deploy yapıyorum bu yeni oluşturduğum klasörde htm ve .ocx uzantılı dosyalar olusuyo html olanı explorer olarak açıyorum çalışıyo ama sonra formu kapatıyorum .dpr sini açıyorum programın mesela herhangi bişey yapıyorum bi button daha ekliyorum save ediyorum ve son değişikliği de kaydetmesi için deploy etmem gerekiyo ama edemiyorum.
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
OCX hala hafizada oldugu icin degistiremiyor olabilirsiniz, Run menusunde Unregister activex seklinde bir secenek varsa onu dener misiniz ?
hayır malesef hiç bi değişiklik olmuyo
Değişiklik olmuyorun altını doldurun.
- Evet çalışıyordu buldum ve kaldırdım ama hala sonuç alamadım demek mi yoksa
- Çalışanı bulamadım veya
- Ekranda siyah bir pencere bir anda belirip yok oldu, işlemin başarılı olduğunu vatsaydım demek mi?
(*) Hata verdikten sonra ilgili OCX formu dışarıdan silmeyi deneyin, başarılı olamazsanız bilin ki halen hafızada çalışıyor.
- Bunu ifade etmek istedik.
- Evet çalışıyordu buldum ve kaldırdım ama hala sonuç alamadım demek mi yoksa
- Çalışanı bulamadım veya
- Ekranda siyah bir pencere bir anda belirip yok oldu, işlemin başarılı olduğunu vatsaydım demek mi?
(*) Hata verdikten sonra ilgili OCX formu dışarıdan silmeyi deneyin, başarılı olamazsanız bilin ki halen hafızada çalışıyor.
- Bunu ifade etmek istedik.
web deploy seçeneği çalışmıyo o şekilde de yaptım bütün ocx leri kaldırdım ama olmuyo
hata vermiyo web deploy seçeneği çalışmıyo formu kapatıp açtığımda
Bilgisayarınızda delphi 7 kuruluysa şunu dener misiniz ?
ActiveX form oluşturulacak
Form içine bi button koyun
Buttonun Clik kısmına
ShowMessage ('Hoşgeldiniz') ;
yazın
bunu save edin bi klasöre
DAha sonra ctrl+f9 yapın
yeni bi klasör oluşturun
sonra Project kısmında Web Deployment Options'a tıklayın
bu bölümden yeni oluşturduğunuz klasörü seçin ok diyin
Sonra Tekrar project kısmından web deploy seçeneğini seçin save edin programı kapatınn.
2.klasörünüzn içinde htm ve ocx uzantılı olan dosyalardan htm olanı explorerla açın program çalışıyo okey .
Şimdi program üzerinde değişiklik yapmak istiyorum mesela yeni birşey eklemek istiyorum programın dprsine girin
yeni bi button ekleyip save edin
Daha sonra bunu tekrar deploy etmemiz gerkiyo ki htm uzantısını çalıştırdığımda son güncellemerde görünsün ama project kısmından web deploy seçeneği etkin değil
ActiveX form oluşturulacak
Form içine bi button koyun
Buttonun Clik kısmına
ShowMessage ('Hoşgeldiniz') ;
yazın
bunu save edin bi klasöre
DAha sonra ctrl+f9 yapın
yeni bi klasör oluşturun
sonra Project kısmında Web Deployment Options'a tıklayın
bu bölümden yeni oluşturduğunuz klasörü seçin ok diyin
Sonra Tekrar project kısmından web deploy seçeneğini seçin save edin programı kapatınn.
2.klasörünüzn içinde htm ve ocx uzantılı olan dosyalardan htm olanı explorerla açın program çalışıyo okey .
Şimdi program üzerinde değişiklik yapmak istiyorum mesela yeni birşey eklemek istiyorum programın dprsine girin
yeni bi button ekleyip save edin
Daha sonra bunu tekrar deploy etmemiz gerkiyo ki htm uzantısını çalıştırdığımda son güncellemerde görünsün ama project kısmından web deploy seçeneği etkin değil
Merhaba.
- Mesaim bitti eve geldim, bir deneme yaptım sonucu paylaşayım.
(*) Örnek proje bu mesajın ekinde yer alıyor. Dileyen indirip deneyebilir.
- Bende Delphi 7 yok. Ayrıca test etmek istediğim Delphi 2007 ve Delphi XE5 'de de bu başlıklar maalesef mevcut değil.
- Ben de kendi imkanlarım ile yapabildiğim ölçüde denedim ve sorunsuz çalıştı.
- Vardığım sonuç şu ki, WEB Deploy demenize gerek kalmıyor. Oluşturduğunuz OCX dosyasını direkt ilgili klasöre kopyalamanız kafi. Her zaman yeni ve son haliyle çalışıyor.
- Resimli örnekler vererek sorunuzu genişletiyorum. Benzer bir özellik barındıran proje geliştirecek olan varsa, makale olmasa da bir yol haritası oluşsun.
Delphi 2007
File / New / Other sayfasından ActiveX Library seçiyoruz ve projemizin tabanını oluşturuyoruz.

Ondan sonra form için tekrar
File / New / Other sayfasından Active Form seçiyoruz ve formumuz bu oluyor.
--> 
Formumuzu ekledik..
Formumuza ait GUID nosunu aşağıdaki ekran kopyasında görüyorsunuz,
(*) HTML içerisindeki OBJECT bloğundaki clsid'e yazacağımız için tekrar geri dönmek üzere aklımızın bir köşesine not ediyoruz. Yoksa bu formu çalıştırmamıza müsaade edilmiyor.
(*) Bu imza ayrıca REGISTRY altında HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{.....-....-....-....-........}\InprocServer32 altında yer alıyor.

- Formumuza buton koyup altında Showmessage ile MERHABA ekledik diyelim.

- İşte bu aşamada Project altında bizde Web Deploy diye bir menü kesinlikle yer almıyor. Bu nedenle HTML kaynağını elimle aşağıdaki şekilde yazdım.
Çalıştırınca sorun olmadan bizim form çalıştı...

Sonra button altındaki değişikliği yaptım. MERHABA değil de Muharrem ARMAN yazdırdım..

SONUÇ : Web Deploy çalışmıyor olması sizin projenizde bir sorun olduğunu göstermiyor. Elinizle bu OCX dosyasını olması gereken yere kopyalamanız kafidir.
- Mesaim bitti eve geldim, bir deneme yaptım sonucu paylaşayım.

(*) Örnek proje bu mesajın ekinde yer alıyor. Dileyen indirip deneyebilir.

- Bende Delphi 7 yok. Ayrıca test etmek istediğim Delphi 2007 ve Delphi XE5 'de de bu başlıklar maalesef mevcut değil.
- Ben de kendi imkanlarım ile yapabildiğim ölçüde denedim ve sorunsuz çalıştı.
- Vardığım sonuç şu ki, WEB Deploy demenize gerek kalmıyor. Oluşturduğunuz OCX dosyasını direkt ilgili klasöre kopyalamanız kafi. Her zaman yeni ve son haliyle çalışıyor.

- Resimli örnekler vererek sorunuzu genişletiyorum. Benzer bir özellik barındıran proje geliştirecek olan varsa, makale olmasa da bir yol haritası oluşsun.

Delphi 2007
File / New / Other sayfasından ActiveX Library seçiyoruz ve projemizin tabanını oluşturuyoruz.

Ondan sonra form için tekrar
File / New / Other sayfasından Active Form seçiyoruz ve formumuz bu oluyor.

Formumuzu ekledik..
Formumuza ait GUID nosunu aşağıdaki ekran kopyasında görüyorsunuz,
(*) HTML içerisindeki OBJECT bloğundaki clsid'e yazacağımız için tekrar geri dönmek üzere aklımızın bir köşesine not ediyoruz. Yoksa bu formu çalıştırmamıza müsaade edilmiyor.
(*) Bu imza ayrıca REGISTRY altında HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{.....-....-....-....-........}\InprocServer32 altında yer alıyor.

- Formumuza buton koyup altında Showmessage ile MERHABA ekledik diyelim.

- İşte bu aşamada Project altında bizde Web Deploy diye bir menü kesinlikle yer almıyor. Bu nedenle HTML kaynağını elimle aşağıdaki şekilde yazdım.
Kod: Tümünü seç
<OBJECT
classid="clsid:901D1FB8-7751-44C3-8298-E1372DECD249"
codebase="./WebFormOrnek.ocx#version=1,0,0,0"
align=center
hspace=0
vspace=0>

Sonra button altındaki değişikliği yaptım. MERHABA değil de Muharrem ARMAN yazdırdım..

SONUÇ : Web Deploy çalışmıyor olması sizin projenizde bir sorun olduğunu göstermiyor. Elinizle bu OCX dosyasını olması gereken yere kopyalamanız kafidir.

- Dosya ekleri
-
- WebForm_Ornek.rar
- WEBForm_OCX Örneği
- (245.96 KiB) 86 kere indirildi
Çok teşekkür ediyorum sorunum çözüldü.
Fakat Delphi 7 de bunu şu şekilde yapıyoruz
Önce ekliyoruz yenilik yapıcamız bilgileri daha sonra UnRegister ediyoruz sonra ctrl+f9 yapıyoruz daha sonra register eediyoruz ve uzantıyı kopyalıyıp değiştiriyoruz bu şekilde çalışıyo çok teşekkür ederim.
Çok yararlı oldu
ellerinize sağlık
Fakat Delphi 7 de bunu şu şekilde yapıyoruz
Önce ekliyoruz yenilik yapıcamız bilgileri daha sonra UnRegister ediyoruz sonra ctrl+f9 yapıyoruz daha sonra register eediyoruz ve uzantıyı kopyalıyıp değiştiriyoruz bu şekilde çalışıyo çok teşekkür ederim.
Çok yararlı oldu

ellerinize sağlık