çoklu programa kayıt girince girilen kaydı gösterme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
must_sargin
Üye
İletişim:

çoklu programa kayıt girince girilen kaydı gösterme

Mesaj gönderen must_sargin »

s.a. arkadaşlar,
firebird ile çoklu program yaptım.tabloya kayıt girince tüm bilgisayarlarda girilen kaydın özetini bir süre göstermesini istiyorum.acaba nasıl bir yol izlemem gerekir.normalde msnpopup componentini kullanarak tek bilgisayarda yapabiliyorum ancak istediğim o anda o mesajın tüm clientlerde ve ana bilgisayarda çıkması.
şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
White Rose
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen White Rose »

s.a.
Bu olayı trigerde post_event tanımlayarak ve delphi tarafında da event nesnesi ile tüm bilgisayarlarda görebilirsiniz.
msnpopup un süresini artırarak yada ekranda bir form/panel tanımlayarak te event olaylarını kullanıcıya gösterebilirsiniz.
must_sargin
Üye
İletişim:

iyi çalışmalar,
dediğiniz gibi yaptım.kayıt eklenince msnpopup tüm bilgisayarlarda kayıt girildiğini gösteriyor.ama istediğim hangi kayıt eklendiyse onuda göstersin.mesela ahmet adında cari kayıt eklenince 'Cariye Ahmet eklendi' şeklinde göstermesini istiyorum.yardım ederseniz sevinirim.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

o zaman her tablo için ayrı bir event oluşturmanız ve olay gerçekleştiği zamna tabloya son eklenen kaydı seçip ona göre mesaj vermeniz lazım.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
must_sargin
Üye
İletişim:

takıldığım bir yeri sormak istiyorum. msnpopupta gösterdiğim text alanına datasetteki alanı nasıl eklemeliyim. Text := 'Eklenen kayıt'+ MusteriDataset.adisoyadi.asstring; gibi denediğimde olmadı.şimdiden teşekkürler.
must_sargin
Üye
İletişim:

iyi günler arkadaşlar,
kayıt eklenince ibeventte mesaj çıkarttım ancak kayıt silinince hangi numaralı kayıtın silindiğini bulmak için
post_event 'cari silindi'||OLD.carino kullandım ve query ile carino kısımlarını ilişkilendirdim ama uyarı çıkmıyor.acaba neden olabilir?
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

s.a.
delphi tarafında ibevetn bileşeninde event olarak carisilindi var oluşturduğunuz eventa carinin kodunu eklediğiniz zaman ibevent o eventi yakalayamaz. bunun için silinen kaydın bilgilerini ayrı bir tabloya atın. (hemde log olmuş olur) carisilindi eventini çağırın. attığınız tablodan silinen carinin bilgilerini gösterin.
kolay gelsin.
must_sargin
Üye
İletişim:

doğru söylüyorsunuz bu benim hiç aklıma gelmemişti.tabloya eklenen son datayı çağırınca oluşur , çok teşekkürler aslangeri usta.
must_sargin
Üye
İletişim:

arkadaşlar,
bir yerde takıldım sorma gereği duydum.cari tablosunun afterpost olayına gerekli aktarma kodlarını yazıyorum.log tablosuna yeni kayıt açıp işlem kısmınada cari eklendi değerini yazdırıyorum post event kullanarak log tablosuna event ekledim.ancak mesaj penceresine
logs.adisoyadi.asstring+'cari tablosuna eklendi' dediğimde tablonun başındaki kayıtı eklenmiş görüyor.silme işlemindede aynı kısımda takıldım.şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

bu durumda ya gösterdikten sonra log tablosundan kaydı sileceksiniz yada log tablosundaki en son kaydı seçeceksiniz. ben son kaydı seçmeyi seçerdim.
:wink:
must_sargin
Üye
İletişim:

select * from logs where logsno=(select max(logsno) from logs) sorgusuyla son kayıtı aldım ve ibevent ile isleme bakarak sonuc cümlesi olusturdum ve sorunsuz çalışıyor.tüm bilgisayarlarda yapılan işlem msnpopup ile görünüyor.yardımlar için teşekkür ederim. :D