HusoEdit Componenti Ver:3.0

Yazdığınız makaleleri ve üyelerimizin işine yarayacağını düşündüğünüz kodlarınızı gönderebilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
Uğur1982
Üye
Mesajlar: 383
Kayıt: 11 Mar 2005 03:18
Konum: İzmir

Mesaj gönderen Uğur1982 » 29 Tem 2005 12:20

merhaba;

HusoEdit Ayarlarını şöyle yapıyorum;

Kod: Tümünü seç

HusoEditType=CurrencyType
Decimals=2 
MaxLength=5 
Husoedit te kullanmak istediğim şöyle bir format;

Kod: Tümünü seç

99,99
Yaptığım ayarlar doğrultusunda texte değer giriyorum.Sadece ondalık kısmı değiştirebiliyorum.Tam hane kısmını değiştirmeme izin vermiyor.
Ancak şöyle oluyor; MaxLength=4 yapsamda aynı..Ancak MaxLength=6
yaparsam

Kod: Tümünü seç

999,99
böyle bir değer oluyor.

teşekkür ederim...

Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
Mesajlar: 2954
Kayıt: 25 Haz 2003 01:14
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen husonet » 29 Tem 2005 02:19

procedure THusoEdit.SetMaxLength(Value: integer);
begin
if ( Value < 22 ) and ( Value > FDecimals+1 ) then
FMaxLength := Value;
if (FMaxLength-FDecimals-1) mod 4 = 0 then
Dec(FMaxLength);
end;
buradaki mod'u 3 yap
Maxlength ede 5 atamasını yap.

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.

Uğur1982
Üye
Mesajlar: 383
Kayıt: 11 Mar 2005 03:18
Konum: İzmir

Mesaj gönderen Uğur1982 » 29 Tem 2005 02:37

teşekkür ederim... :wink:

seamoon
Üye
Mesajlar: 37
Kayıt: 08 Kas 2005 12:43
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen seamoon » 24 Ara 2005 12:08

hocam hüsoedit'i çok duydum. kullanmak istiyorum.
ama ben delphide acemiyim.
bişey sorucam bu kodları vermişsiniz sitenizden de indirdim
ama bunu nnasıl komponent olarak kuracağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim :oops:
seamoon

Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
Mesajlar: 2954
Kayıt: 25 Haz 2003 01:14
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen husonet » 24 Ara 2005 12:17

seamoon yazdı:hocam hüsoedit'i çok duydum. kullanmak istiyorum.
ama ben delphide acemiyim.
bişey sorucam bu kodları vermişsiniz sitenizden de indirdim
ama bunu nnasıl komponent olarak kuracağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim :oops:
Zaman ne çabuk geçiyor bu soruyu yıllar önce ben sormuştum neyse linki vereyim viewtopic.php?t=469&highlight=component+y%FCkleme

unutmadan hocam arama yaparak hızlı yanıtlar bulabilirsin. :wink:

Kolay gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.

Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1387
Kayıt: 20 May 2004 07:39
Konum: Düzce

Mesaj gönderen bobasturk » 24 Ara 2005 12:27

merhaba,

@Hüseyin ustam size yolunu kendi sorduğu soru ile yanıtlamış, aslında bende açıklamak için kolları sıvamıştım boşa gitmesin.

İndirdiğin dosyayı zip ten aç ve içindeki source ve dcu dosyalarını delphi klasörü içindeki lib dosyası içine kopyala. delphiyi aç ve component+install component sekmesini tıkla. açılan sayafadan unit file name kısmınada brows düğmesine basarak libe eklediğin source dosyasını bul ve ok de işlem tamamdır.

çıkan sorulara ok ve yes diyerek işlemi bitirmiş olacaksın
kolay gelsin.
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Resim

Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin
Mesajlar: 4479
Kayıt: 10 Haz 2003 12:48
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen rsimsek » 24 Ara 2005 01:52

Hocam müsaadenle bir iki ek yapmak isterim. Delphi'ye kurulacak ek bileşenleri Delphi'nin kendi klasörlerinden ziyade kendiniz (Örneğin; D:\Bilesenler\HusoEdit v.b.) açacağınız bir klasör altında oluşturacağınız klasörlerde açıp eklerseniz daha düzenli olur. Burada dikkat edilecek olan şey bileşeni install/yükleme den önce Tools/Environment Options/Library Path ine eklenmesi :idea:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!

seamoon
Üye
Mesajlar: 37
Kayıt: 08 Kas 2005 12:43
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen seamoon » 24 Ara 2005 05:54

hocam yardımınızla husoediti yükledim ve denedim

çok güzel ytl formatı olayı işime yarayacak

fakat hocam haddim olmayarak soruyorum kusura bakmayın ama
bu editte niye kuruş olayı yok? yada varda ben mi bulamadım? :?
seamoon

Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
Mesajlar: 4319
Kayıt: 26 Ara 2003 04:19
Konum: Ankara
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri » 24 Ara 2005 06:39

olmaz olurmu yav.
decimals ozelliği var. onu 2 yapın bak kuruşlar nasıl geliyor. :wink:
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim

Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin
Mesajlar: 1954
Kayıt: 02 Eyl 2003 03:44
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen gkimirti » 30 Mar 2006 09:52

Merhaba Huseyin Hocam,
SymbolDelete proceduru bazen symbol stringi olmasa da
bu silme islemini gerceklestiriyor idi bende basit bir kontrol ekledim,
musterimiz urun fiyatının sebepsiz yere 30 YTL iken 0,30 YTL oldugunu soyledi, uzun aramalar sonucu sebebini buldum hocam
asagıya duzeltip ekledim...

Kod: Tümünü seç

function THusoEdit.SymbolDelete(AString: string): string;
var
  buffer: string;
  SymbolStr: string;
begin
  Buffer := AString;
  case CurrencySymbol of
    TL: SymbolStr := TLSymbol;
    YTL: SymbolStr := YTLSymbol;
    EURO: SymbolStr := EUROSymbol;
    DOLAR: SymbolStr := DOLARSymbol;
  else
    SymbolStr:='NONE';
  end;

  if Pos(SymbolStr, Buffer) <> 0 then
  begin
    case CurrencySymbol of
      TL: Delete(Buffer, Length(AString) - 2, 3);
      YTL: Delete(Buffer, Length(AString) - 3, 4);
      EURO: Delete(Buffer, Length(AString) - 1, 2);
      DOLAR: Delete(Buffer, Length(AString) - 1, 2);
    end;
  end;
  Result := Trim(Buffer);
end;
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Oğlum Yusuf'un yeni oyunu :mrgreen: Google Play üzerinde
Linear Minimalist Puzzle
👉 https://goo.gl/8S31tD 👈

Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
Mesajlar: 2954
Kayıt: 25 Haz 2003 01:14
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen husonet » 04 Nis 2006 09:59

gkimirti yazdı:Merhaba Huseyin Hocam,
SymbolDelete proceduru bazen symbol stringi olmasa da
bu silme islemini gerceklestiriyor idi bende basit bir kontrol ekledim,
musterimiz urun fiyatının sebepsiz yere 30 YTL iken 0,30 YTL oldugunu soyledi, uzun aramalar sonucu sebebini buldum hocam
asagıya duzeltip ekledim...

Kod: Tümünü seç

function THusoEdit.SymbolDelete(AString: string): string;
var
  buffer: string;
  SymbolStr: string;
begin
  Buffer := AString;
  case CurrencySymbol of
    TL: SymbolStr := TLSymbol;
    YTL: SymbolStr := YTLSymbol;
    EURO: SymbolStr := EUROSymbol;
    DOLAR: SymbolStr := DOLARSymbol;
  else
    SymbolStr:='NONE';
  end;

  if Pos(SymbolStr, Buffer) <> 0 then
  begin
    case CurrencySymbol of
      TL: Delete(Buffer, Length(AString) - 2, 3);
      YTL: Delete(Buffer, Length(AString) - 3, 4);
      EURO: Delete(Buffer, Length(AString) - 1, 2);
      DOLAR: Delete(Buffer, Length(AString) - 1, 2);
    end;
  end;
  Result := Trim(Buffer);
end;
Eyvallah Hocam elinize sağlık...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.

Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
Mesajlar: 4319
Kayıt: 26 Ara 2003 04:19
Konum: Ankara
İletişim:

Maxlength = 5 problemi

Mesaj gönderen aslangeri » 31 Tem 2007 08:23

s.a.
Hüseyin hocam maxlength i 5 yapamıyorum ya

Kod: Tümünü seç

    object EFaturaYuvarla: THusoEdit
      Left = 408
      Top = 72
      Width = 100
      Height = 21
      HelpType = htKeyword
      MaxLength = 5
      Decimals = 2
      ActiveFontColor = clRed
      ActiveSoilColor = clWindow
      Text = '0,00'
      TabOrder = 6
    end
Set Maxlength proceduresindeki

Kod: Tümünü seç

    if (FMaxLength-FDecimals-1) mod 4 = 0 then
        Dec(FMaxLength);
bu satır maxlengthi 4 e düşürüyor.
keypres olayında ise

Kod: Tümünü seç

if CursorPos >= FDecimals+1 then
                      begin
                         if Length(Buffer) < FMaxLength then
                            Insert( Key, Buffer, Length(Buffer)-CursorPos+1 );
                      end
kısmında
bufferin lengthi 4 fmaxlength de 4 olduğu için bastığım tuşu yazmıyor.

Burda benim amacım
fatura toplamındaki küsuratları kullanıcının istediği miktara yuvarlamasını sağlamak. burda 9.99 büyük değer girmesini istemiyorum.
maxlength ile bu işi yapabileceğimi düşündüm amma velakin olmadı.
maxlength 4 olduğu zamanda seçip tuşa bastığım zaman gene almıyor. Normalde seçili olan text i silip onun yerine benim bastığım tuşu yazması lazım...
Kolay gelsin....
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim

Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
Mesajlar: 2954
Kayıt: 25 Haz 2003 01:14
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen husonet » 31 Tem 2007 11:06

Hocam 9.99 u yapmak çok köklü değişiklik ister. 99.99 u yapabilirsin ama


MaxLengthi 5 yapmak için bu sana (99.99) u verir

viewtopic.php?p=57487#57487

Kolay gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.

Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
Mesajlar: 4319
Kayıt: 26 Ara 2003 04:19
Konum: Ankara
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri » 29 Oca 2008 03:45

s.a.
@Hüseyin hocam; bi kaç yerde

Kod: Tümünü seç

recreatewnd;
komutunu kullanmışsınız. bunun amacı nedir. bazen takılma yapıyordu bu satırları iptal edince düzeldi. (yada başka birşey vardı ama ney bilemiyorum)
Recreatewnd bileşeni destroy edip yeniden oluşturuyor galiba ama ne oluyor tam çözemedim.
bu satırlar ne için yazıldı kaldırdığım zaman ne gibi sıkıntılar çıkabilir.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim

Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
Mesajlar: 2954
Kayıt: 25 Haz 2003 01:14
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: HusoEdit Componenti Ver:3.0

Mesaj gönderen husonet » 25 Haz 2014 11:42

Konu çok eskiden kalmış ama yeni gördüm :)

O kısımı canvas kısmını tekrar repaint yapmak için kullanmıştım yanlış hatırlamıyorsam TWinControl un bir metdhoduydu.

Kolay gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.

Cevapla