İş Bankası İnternet Şubesine Giriş (Webbrowser)

Yazdığınız makaleleri ve üyelerimizin işine yarayacağını düşündüğünüz kodlarınızı gönderebilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
Cevapla
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
Mesajlar: 830
Kayıt: 01 Eki 2007 07:16
Konum: İstanbul
İletişim:

İş Bankası İnternet Şubesine Giriş (Webbrowser)

Mesaj gönderen G.Arkas »

Merhaba arkadaşlar dökümanımda sizlere webrowser ile post methodunu kullanarak

* İş bankası İnternet Şubesine Giriş
* Google Mail (Gmail) e giriş yapmayı açıklayacağım.

Kullandığım Bileşenler

* EmbeddedWB (Tercihen TWebbrowser kullanılabilir)

Öncelikle kodumuz

Kod: Tümünü seç

EmbeddedWB1.Navigate( 'https://www.isbank.com.tr/Internet/index.aspx?langcode=tr-TR&width=1152&height=834' );
While EmbeddedWB1.ReadyState <> READYSTATE_COMPLETE do Application.ProcessMessages;
EmbeddedWB1.OleObject.Document.GetElementByID('_ctl0:MusNoText').Value:=edit1.text;
EmbeddedWB1.OleObject.Document.GetElementByID('ParolaText').Value:=edit2.Text;
EmbeddedWB1.OleObject.Document.GetElementByID('_ctl0:SubeLogin01_btnGiris').Click;
Burada İşbankasının HTML kodları arasından post edeceğimiz verileri görebiliyoruz.

* _ctl0:MusNoText (Müşteri Numarası)
* ParolaText' (Parola)
* _ctl0:SubeLogin01_btnGiris (Giriş Butonu)

Post ettiğimiz adres = https://www.isbank.com.tr/Internet/inde ... height=834' (Şubeye giriş sayfası)

Projenin Bitmiş hali Lintedir.

Aynı mantığı kullanarak Gmail e giriş yapalım

Kodumuz :

Kod: Tümünü seç

EmbeddedWB1.Navigate( 'http://mail.google.com/mail/?hl=tr&zx=1idp6hsk9b13b&shva=1#compose' );
While EmbeddedWB1.ReadyState <> READYSTATE_COMPLETE do Application.ProcessMessages;
EmbeddedWB1.OleObject.Document.GetElementByID('email').Value     :='xxxxx@gmail.com';
EmbeddedWB1.OleObject.Document.GetElementByID('Passwd').Value        :='123456789';
EmbeddedWB1.OleObject.Document.GetElementByID('signIn').Click;
Bu kodda post ettiğimiz adresin sonunda ki "#compose" verisinin yerine "#inbox' eklerseniz doğrudan gelen kutunuza gidersiniz.

Mantık aynı bu kodu bir Button1 onclick event e ekleyin.
1 adette webbrowser ekleyin ve kullanmaya başlayın.

Not: İş bankasının müşteri numaraları 9 hanelidir.Eğer sizinki değilse önüne 9 haneye gelecek kadar " 0 " ekleyip kullanabilirsiniz.

Gürkan Arkaş.
Dosya ekleri
Bankası.rar
Gürkan Arkaş
(13.27 KiB) 347 kere indirildi
Resim

tugsat
Üye
Mesajlar: 132
Kayıt: 04 May 2009 09:30

Re: İş Bankası İnternet Şubesine Giriş (Webbrowser)

Mesaj gönderen tugsat »

Çok yararlı bir makale hazırlamışsınız TEŞEKKÜRLER..

Kullanıcı avatarı
Lost Soul
Üye
Mesajlar: 1061
Kayıt: 01 Nis 2007 02:55
Konum: mekan ANKARA toprak ELAZIĞ
İletişim:

Re: İş Bankası İnternet Şubesine Giriş (Webbrowser)

Mesaj gönderen Lost Soul »

çalışma için teşekkürler.

cozturk
Üye
Mesajlar: 476
Kayıt: 15 Haz 2005 05:22

Re: İş Bankası İnternet Şubesine Giriş (Webbrowser)

Mesaj gönderen cozturk »

Uzun bir şifre kullanıyorsanız, diğer mekanlarda elinizle yazmak istemiyor olabilirsiniz.
Gmaile daha kolay giriş için aşağıdaki kodu gmail.htm olarak kaydedin
ve gmaile girmek istediğiniz zaman bunu açın. usb bellek veya Cd içerisinden de çalıştırılabilir.

Kod: Tümünü seç

<body onload="document.main_login_form.submit()"> 
  <form action="https://www.google.com/accounts/ServiceLoginAuth?service=mail" method="post" name="main_login_form"> 
  <input type="hidden" name="continue" id="continue" value="http://mail.google.com/mail/#inbox" />
  <input type="text" name="Email"  value="sizinusername"> 
  <input type="password" name="Passwd"    value="sizinparola"> 
  </form> 
</body>  
Bunu internet explorer ile açarken uyarı çıkıyor ve onay verdikten sonra bağlanıyor. firefox ile sorun yok.
bu dosyayı cep telefonuna da yükledim. gmaile kolayca girmeyi sağlıyor. :alkis:
Bu yöntem sayesinde bir formu, ek program olmaksızın otomatik doldurmuş oluyoruz. Başka siteler için de çok rahat kullanılır.

ElectroNick
Üye
Mesajlar: 119
Kayıt: 05 Oca 2005 04:39

Re: İş Bankası İnternet Şubesine Giriş (Webbrowser)

Mesaj gönderen ElectroNick »

teşekkürler.. hotmaile uyarlanmış hali aşağıda..

Kod: Tümünü seç

wB1.Navigate( 'http://login.live.com/login.srf?wa=wsignin1.0&rpsnv=11&ct=1248279367&rver=5.5.4177.0&wp=MBI&wreply=http:%2F%2Fmail.live.com%2Fdefault.aspx&lc=1055&id=64855&mkt=tr-TR' );
While WB1.ReadyState <> READYSTATE_COMPLETE do Application.ProcessMessages;
WB1.OleObject.Document.GetElementByID('login').Value     :=edit1.Text;
WB1.OleObject.Document.GetElementByID('passwd').Value        :=edit2.Text;
WB1.OleObject.Document.GetElementByID('SI').Click;
Kainattaki en yüksek hakikat Allah'a imandır..

ElectroNick
Üye
Mesajlar: 119
Kayıt: 05 Oca 2005 04:39

Re: İş Bankası İnternet Şubesine Giriş (Webbrowser)

Mesaj gönderen ElectroNick »

peki şifre yanlışsa bunu nasıl kontrol edebiliriz? örneğin bir label a hatalı şifre yazsın..
Kainattaki en yüksek hakikat Allah'a imandır..

Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
Mesajlar: 830
Kayıt: 01 Eki 2007 07:16
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: İş Bankası İnternet Şubesine Giriş (Webbrowser)

Mesaj gönderen G.Arkas »

gelen cevaba göre bir hata kodu üretiyor olmalı bunu bir şart kipinin içine alıp parseleyebilirsin.
Resim

tugsat
Üye
Mesajlar: 132
Kayıt: 04 May 2009 09:30

Re: İş Bankası İnternet Şubesine Giriş (Webbrowser)

Mesaj gönderen tugsat »

:arrow:
Merhaba benim sormak istediğim bu sitelerdeki butonların , editlerin vs. değişken adlarını nasıl kolay bir şekilde tespit edebiliriz ? _ctl0:MusNoText (Müşteri Numarası)
* ParolaText' (Parola)
* _ctl0:SubeLogin01_btnGiris (Giriş Butonu) mesela bunları hangi yolla tesbit ettiniz ?

Diğer sorumsa ; Uygulamaların class adlarını "Greatis WinDowse" adlı bir program yardımıyla buluyorum , şuan bir uygulamanın class adını bulmam gerekiyor ancak bu uygulama kullandığım greatis windowse programını otomatik disable ediyor ve program kullanılamıyor bu tür engellemesi olan bir uygulamanın class adını içersindeki edit , button vesaire bileşenlerin sınıf adı ve değer isimlerin vesaire nasıl tesbit edebilirim.. ? Şimdiden cevaplar için teşekkür eder , iyi günler dilerim..

tugsat
Üye
Mesajlar: 132
Kayıt: 04 May 2009 09:30

Re: İş Bankası İnternet Şubesine Giriş (Webbrowser)

Mesaj gönderen tugsat »

Foruma giren yokmu artık , yoksa banamı öyle geliyor .. :? :cry: :N(

Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
Mesajlar: 830
Kayıt: 01 Eki 2007 07:16
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: İş Bankası İnternet Şubesine Giriş (Webbrowser)

Mesaj gönderen G.Arkas »

Mozilla 2.0 Kullanın ve addons seçeneklerinden URLParams adlı eklentiyi indirin o eklenti get ve post parametrelerini yakalayıp değerlerini okuyabiliyor.

:ara urlParams
Resim

Cevapla