Run time da kod yazıp işlemek

Yazdığınız makaleleri ve üyelerimizin işine yarayacağını düşündüğünüz kodlarınızı gönderebilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
Mesajlar: 2962
Kayıt: 25 Haz 2003 02:14
Konum: İstanbul
İletişim:

Run time da kod yazıp işlemek

Mesaj gönderen husonet »

Run time da kod yazıp işlemek

Arkadaşlar umarım işinize yarar.

Bunu nasıl yaparım die 3 gündür düşünüyordum bugün neticeye kavuşturdum ve arşiv olması açısından paylaşmak istedim.

Bunun için arka planda yazılan stringi derleyecek bir compiler yazmak geçiyordu aklımda ama bununla kastırıp vakit harcamak ve alınan neticenin % kaç olumlu dönüşeceği soru işareti olarak kalacaktı.

Bunu FastReport ve QuickReport üzerinden compile edilebileceği aklıma geldi bir an normalde gelmezdi ama Tatlı yüklemesi yapıyordum o zaman :P

Çok düşünmeden :P kolları sıvadım ve fast report üzerinde çalışmaya başladım
TFsScript Componentini incelemeye koyuldum ve tam istediğim özelliklere sahipti yeni bir form oluşturdum üzerine 3 edit bir adette button koydum.

Kod Açıklamasına girmiyorum test ettiğim şekilde copy past yapıyorum umarım işinize yarar.

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
//Yazan Takma Ad: husonet
//İsim:Hüseyin ÖZDEMİR
//Tarih:23.02.2007
var
  Fssrp : TFsScript;
//  Str2,
//  Str3,
  Str1: String;
begin
  str1 := Edit1.Text;
  Fssrp := TFsScript.Create(self);
  Fssrp.Lines.Add('begin');
  Fssrp.Lines.Add(str1);
  Fssrp.Lines.Add('end.');
  Fssrp.Parent := fsGlobalUnit;
  Fssrp.AddClass(TEdit, 'Edit2');
  Fssrp.AddObject('Edit2', Edit2);
  Fssrp.AddClass(TEdit, 'Edit3');
  Fssrp.AddObject('Edit3', Edit3);
//  Fssrp.AddVariable('Str1', 'String', Str1);
//  Fssrp.AddVariable('Str2', 'String', Str2);
  Fssrp.Compile;
  Fssrp.Execute;
Edit 1 girdiğim test codum
if StrToInt(Edit2.Text) > StrToInt(Edit3.Text) then ShowMessage('edit 2 büyük') else ShowMessage('edit 3 büyük');

Resim

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.

Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1119
Kayıt: 02 Ağu 2003 01:02
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

abicim sen bol bol tatlı matlı çikolata yemeye devam ;)

eline paardon tatlına sağlık :D
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim

Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin
Mesajlar: 4482
Kayıt: 10 Haz 2003 01:48
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen rsimsek »

Hocam eline sağlık. Dar alanda 3 pas gibi oldu :lol: Koca ekranda yazamazken kod içinde neyi nasıl ne yaparız belli olmaz :roll:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!

Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
Mesajlar: 2962
Kayıt: 25 Haz 2003 02:14
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

rsimsek yazdı:Hocam eline sağlık. Dar alanda 3 pas gibi oldu :lol: Koca ekranda yazamazken kod içinde neyi nasıl ne yaparız belli olmaz :roll:
Abicim olur ya lazım müşterinin isteklerine hazırlıklı olmak lazım ben bunu gridlerde sonradan oluşturulacak özel şartlar için kullanmayı düşünüyorum renklendirme vesaire gibi :=)

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.

Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin
Mesajlar: 4482
Kayıt: 10 Haz 2003 01:48
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen rsimsek »

Aslında fena olmaz basit işlemleri programın kurulduğu bilgisayarda yapmak mümkün. (bu script i bir text dosyada kaydedip) fakat yeşillik olsunda da öteye bir şey beklemek çok mümkün görünmemekte :roll:
Ben veri tabanı işlemleri için bir özel tuşlarla ulaşabileceğim bir sql yazım ekranı zamnında kullanmıştım (clipper da :oops: ) delphi programlarına da böyle bir araç eklemeyi düşünüyorum doğrusu.. ama kod işletme olayı hakkında bir uygulama şu an tasavvur edemiyorum :? Yine de olması güzel bir şey, birilerinin işine yarayabilir :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!

Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye
Mesajlar: 969
Kayıt: 29 Haz 2005 06:57
Konum: Bursa

Mesaj gönderen NewMember »

Abi eline sağlık ve de tebrikler.Bunun sonu bir compiler yazmaya kadar gider. :D

Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye
Mesajlar: 866
Kayıt: 06 Oca 2004 06:50
Konum: DARICA/GEBZE

Mesaj gönderen vedatkaba »

Hüseyin abi tebrik ederim ....Tatlı hangi tatlıdan abi muhalledi, baklava vs..
Bende ondan kullanayım...
***********************************
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.

***********************************

Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
Mesajlar: 2962
Kayıt: 25 Haz 2003 02:14
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

NewMember yazdı:Abi eline sağlık ve de tebrikler.Bunun sonu bir compiler yazmaya kadar gider. :D
inşallah kardeşim birgün husonet dilinide çıkartırız :P

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.

Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
Mesajlar: 2962
Kayıt: 25 Haz 2003 02:14
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

vedatkaba yazdı:Hüseyin abi tebrik ederim ....Tatlı hangi tatlıdan abi muhalledi, baklava vs..
Bende ondan kullanayım...
vallahi genelde sütlü tatlılar tercihim ama ayıptır söylemesi künefe götürüyordum :oops:

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.

csyasar
Üye
Mesajlar: 644
Kayıt: 25 Şub 2004 10:14
Konum: Tokat

Mesaj gönderen csyasar »

@husonet helal. ellerine sağlık.

tecnomaster
Üye
Mesajlar: 11
Kayıt: 28 Ara 2006 11:28

Ufkunuz Açılk Olsun

Mesaj gönderen tecnomaster »

Bu yöntem o kadar faydalı bir yöntemki faydalarını sıralamakla bitiremem aslında. Sadece tasavvur edilsin diye belirtiyorum. Özellikle kamu sektöründe belirli değerler vardır. Bunlar çoğunlukla değişmezken hesaplama yöntemleri veya çarpanları değişir sürekli olarak. İşte bu tür bir olayda müthiş kolaylıklar sağlayan bir yöntemdir.

Örneğin; brüt maaş belirli ve üzerinden yapılacak bir kesinti silsilesi var. 10 çeşit kesinti açıp bunları parametrik olarak aldınız. En sonunda da kesintiler toplamını brüt ten düşüp neti elde ettiniz. Bu kesintilerin hesaplaması her zaman değişiyor ise bu yöntemle yaparsınız bu scriptleri de vt den okudunmu parametrik olarak program içinden istediğinizde güncellersiniz.

Fikir vermesi bakımından belirttim ve emeği geçen arkadaşa teşekkürlerimi sundum.

cerhate
Üye
Mesajlar: 23
Kayıt: 03 Nis 2007 08:38

Mesaj gönderen cerhate »

Hocam Eline, Koduna, Emeğine Sağlık Uzun zamandır düşündüğüm bir proje için çok güzel bir fikir verdi. İnşaallah devamını bekliyoruz makalelerinin :D

Kullanıcı avatarı
Lost Soul
Üye
Mesajlar: 1061
Kayıt: 01 Nis 2007 02:55
Konum: mekan ANKARA toprak ELAZIĞ
İletişim:

Mesaj gönderen Lost Soul »

MicroChip yazdı:abicim sen bol bol tatlı matlı çikolata yemeye devam ;)

eline paardon tatlına sağlık :D
aynen katılıyorum.
Bu güzel bilgi için teşekkürler.

Rishi
Üye
Mesajlar: 6
Kayıt: 19 Tem 2005 10:47
Konum: İzmir

Mesaj gönderen Rishi »

Inerfuse pascal script (Freeware Devexpress WebFrameWorks ün de kullandığı)
TMS Scripter Studio (Shareware)

Kullanıcı avatarı
Lost Soul
Üye
Mesajlar: 1061
Kayıt: 01 Nis 2007 02:55
Konum: mekan ANKARA toprak ELAZIĞ
İletişim:

Mesaj gönderen Lost Soul »

Rishi yazdı:Inerfuse pascal script (Freeware Devexpress WebFrameWorks ün de kullandığı)
TMS Scripter Studio (Shareware)
bu yazdığın iki program ya da bileşen işlevleri hakkında biraz açıklama yapabilir misiniz ?. Teşekkürler.

Cevapla