Tablo Kilitlemesi

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
abudak
Üye
Mesajlar: 20
Kayıt: 22 Eyl 2003 02:06

Tablo Kilitlemesi

Mesaj gönderen abudak » 17 Ağu 2004 03:38

S.a. Bir tabloya select çektiğim zaman tüm kayıtları getirmiyo uzun süre bekliyo ama tek kayıt getir dersem kayıdı getiriyor. Bazan hepsini getiriyor çok rahat bir şekilde bunun nedeni nedir.Ayrıca başka kullanıcılar bu tabloya erişim sağlaması lazım.

Soru 1. Bu sorunu nasıl çözerim

bgoktas
Kıdemli Üye
Mesajlar: 769
Kayıt: 27 Nis 2004 09:32
Konum: istanbul

Mesaj gönderen bgoktas » 17 Ağu 2004 03:40

A.S

Databaseniz nedir?

Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
Mesajlar: 2961
Kayıt: 25 Haz 2003 01:14
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen husonet » 17 Ağu 2004 03:43

Forum Kurallar Başlıklı yazımızı ısrarla okumanızı rica ediyorum.

- Sorun belirten mesajlarınızda, gerekli olabilecek detayları olabildiğince açık bir şekilde yazmanız yine sorununuza çabuk çözüm bulunması açısından önemlidir. Bir hata mesajı alıyorsanız, hata mesajını ve varsa numarasını yazın veya veritabanı ile ilgili bir soru soruyorsanız kullandığınız veritabanını ve erişim componentlerini yazın.


Kolay gelsin

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.

abudak
Üye
Mesajlar: 20
Kayıt: 22 Eyl 2003 02:06

Mesaj gönderen abudak » 18 Ağu 2004 07:59

Veri tabanı sql Server 2000 kullanıyorum bu sorunu bazan yapıyor bazan yapmıyor.Tabloya select çekiyom blokluyor.

Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
Mesajlar: 2961
Kayıt: 25 Haz 2003 01:14
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen husonet » 18 Ağu 2004 08:46

Bu Sql Server'ın arızasıdır. Niçin Sql Server? Adnan Hocamın Firebird seminerini indirip izlemenizi tafsiye ederim.

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.

Kullanıcı avatarı
naile
Admin
Mesajlar: 1873
Kayıt: 11 Haz 2003 09:11

Mesaj gönderen naile » 18 Ağu 2004 09:46

WITH(NOLOCK) kullanarak kilitlenmeyi önleyebilirsiniz. Bir de böyle deneyin:

Kod: Tümünü seç

SELECT * 
FROM TABLO WITH(NOLOCK)

abudak
Üye
Mesajlar: 20
Kayıt: 22 Eyl 2003 02:06

Mesaj gönderen abudak » 18 Ağu 2004 10:37

Adnan Hocanın Firebird seminerini nerede bulabilirim

Kullanıcı avatarı
mege
Admin
Mesajlar: 2360
Kayıt: 05 Şub 2004 04:32
Konum: Beşiktaş
İletişim:

Mesaj gönderen mege » 18 Ağu 2004 10:44

abudak yazdı:Adnan Hocanın Firebird seminerini nerede bulabilirim
Programlada en üstte durur hep :wink:
ayrıca mikisoft dövme semineride denebilir. :) izlleyince anlarsın
viewtopic.php?p=15586#15586
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^

Cevapla