Firebird-View de Trigger Nasıl Kullanılır ?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
IZLEN
Üye
Mesajlar: 58
Kayıt: 07 Mar 2008 02:40
İletişim:

Firebird-View de Trigger Nasıl Kullanılır ?

Mesaj gönderen IZLEN » 25 May 2018 11:54

Slm Arkadaşlar
View de Trigger Nasıl Kullanılır ?
View için trigger kaydı oluşturabiliyorum ama işlem yapmada sorun var yani sanki trigger çalışmıyor gibi ?
bu konuda bilgisi olan var mıdır acaba ?
Teşekkürler
İzlen

Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2131
Kayıt: 12 Haz 2003 03:05
Konum: merkez camii yanı

Re: Firebird-View de Trigger Nasıl Kullanılır ?

Mesaj gönderen freeman35 » 26 May 2018 08:25

Firebird de trigger çalışmıyor dersen sıkıntı sendedir bence :)
ne yapmak istediğini yazarsan cevap bulma ihtimalin yükselir.
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!

Kullanıcı avatarı
IZLEN
Üye
Mesajlar: 58
Kayıt: 07 Mar 2008 02:40
İletişim:

Re: Firebird-View de Trigger Nasıl Kullanılır ?

Mesaj gönderen IZLEN » 29 May 2018 01:32

mihasebe bilginiz var mi bilmiyorum bir hesap plani var alt hesaplari olan birde hesap hareketleti sadece alt hesaolarin oldugu hesap planini listelerken triger ile o hesaba ait hateket toplamlarini alip listeye eklemek istoyorum
İzlen

anemos
Üye
Mesajlar: 107
Kayıt: 02 Nis 2007 06:51
Konum: Sakarya / Hendek

Re: Firebird-View de Trigger Nasıl Kullanılır ?

Mesaj gönderen anemos » 29 May 2018 08:34

Bu istediğiniz query ile mümkün. Eğer alt hesapları boş bir tabloya aktaracağım derseniz, o tablonun insert olayı için bir trigger yazabilirsiniz. Başka türlü olmaz.

Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2131
Kayıt: 12 Haz 2003 03:05
Konum: merkez camii yanı

Re: Firebird-View de Trigger Nasıl Kullanılır ?

Mesaj gönderen freeman35 » 30 May 2018 09:30

Sen trigge konusunu yanlış anlamışsın sanırım. Trigger 'ın Türkçe si tetiklemek demek. Bu tetikleme işi ise, table da "select" harici append,inser,delete işlemlerinde after ve before yani öncesi ve sonrası oluşan eventlerdir.
Yani sen var olan kayıttan bilgi okumak istiyorsun, burda trigger çalışmaz ki ! ha ben master a kayıt yaptığımda detaya da kayıt eklesin, değiştirsin yada silsin vs gibi işlemler istiyorsan trigger kullanabilirsin. Şöylede düşünebilirsin, delphi de yapmak yerine bu işi server a yıkarsın. Burdada localde çalışacak bir uygulamada bunu yapmaya gerek olmayadabilir, yani db de yapmak yerine delphide yapılır.
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!

Kullanıcı avatarı
IZLEN
Üye
Mesajlar: 58
Kayıt: 07 Mar 2008 02:40
İletişim:

Re: Firebird-View de Trigger Nasıl Kullanılır ?

Mesaj gönderen IZLEN » 30 May 2018 08:46

Teşekkürler Arkadaşlar Konuyu tam olarak anladım gibi. view de Trigger çalışmaz.

Heni diyorum çalışsa idi güzel bir şey olmaz mıydı select sonucuna biz de müdail olsa idik ne güle olurdu.:)
bir de wiev e dışardan parametre göndersydik mesela :)
İlginiz için Teşekkürler.
İzlen

altanbozoglu
Üye
Mesajlar: 5
Kayıt: 26 May 2018 09:09

Re: Firebird-View de Trigger Nasıl Kullanılır ?

Mesaj gönderen altanbozoglu » 01 Haz 2018 03:33

Merhaba;

Sayın IZLEN, Parametre alan SQL sorguları için Stored Procedure Kullanıyoruz. içeride istediğiniz kadar oynayıp sonuçta istediğiniz çıktıyı gösterebilirsiniz.

Lütfen alttaki makaleyi inceleyin.
viewtopic.php?t=8804

Saygılar.

Kullanıcı avatarı
IZLEN
Üye
Mesajlar: 58
Kayıt: 07 Mar 2008 02:40
İletişim:

Re: Firebird-View de Trigger Nasıl Kullanılır ?

Mesaj gönderen IZLEN » 01 Haz 2018 04:23

Slm
Stored Procedure kullanmayı biliyorum ama Stored Procedure ismini tablo ismi gibi kullanamıyoruz bildiğim kadarı ile
Teşekkürler
İzlen

anemos
Üye
Mesajlar: 107
Kayıt: 02 Nis 2007 06:51
Konum: Sakarya / Hendek

Re: Firebird-View de Trigger Nasıl Kullanılır ?

Mesaj gönderen anemos » 14 Ağu 2018 09:20

IZLEN yazdı:
01 Haz 2018 04:23
Slm
Stored Procedure kullanmayı biliyorum ama Stored Procedure ismini tablo ismi gibi kullanamıyoruz bildiğim kadarı ile
Teşekkürler
Olmaz olur mu..? Farklı VT ile join bile yapabilmeyi sağlıyor. Teknik dökümanı dikkatli inceleyin...

Cevapla