IBDatabase Nerede Hata Yapıyorum

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye
Mesajlar: 668
Kayıt: 09 May 2005 10:31
Konum: izmir

IBDatabase Nerede Hata Yapıyorum

Mesaj gönderen haydarxxx » 03 May 2018 06:21

Selamlar..
Resim ekleyemedim sayfaya zip olarak foto ekledim firebird IBDatabase bağlanamıyorum.Nerede hata yapıyorum.
Dosya ekleri
delphi.rar
(443.12 KiB) 17 kere indirildi

Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 704
Kayıt: 28 Nis 2011 09:33
Konum: İstanbul

Re: IBDatabase Nerede Hata Yapıyorum

Mesaj gönderen greenegitim » 03 May 2018 10:34

interbase ve firebird farklı veritabanı yazılımlarıdır sizde interbase yazılımı ile firebird'e bağlanmaya çalışıyorsunuz anladığım kadarı ile ibexpert in bağlanabilmesinin sebebi embed olarak firebird e bağlananabilmesi eğer firebird veritabanı kullanacaksanız interbase i program ekle kaldırdan kaldırın daha sonra gds32 dll dosyasını bilgisayarınızda arayın c:\system32 de olabilir bunu silin daha sonra firebird yüklü ise kaldırın programfiles klasöründen dosyaları silin sonra temiz bir firebird kurulumu yaparak devam edin.
Mücadele güzelleştirir!

Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye
Mesajlar: 668
Kayıt: 09 May 2005 10:31
Konum: izmir

Re: IBDatabase Nerede Hata Yapıyorum

Mesaj gönderen haydarxxx » 04 May 2018 06:04

Dediklerinizi aynen yaptım Ibexbert ile fdb bağlantımda şu hatayı alıyorum.64 bit windows kullanıyorum ve 64 bit olan firebird 3.0 indirdim bu linkten
https://firebirdsql.org/en/firebird-3-0/
Dosya ekleri
delphi2.rar
(21.31 KiB) 15 kere indirildi

Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2081
Kayıt: 12 Haz 2003 03:05
Konum: merkez camii yanı

Re: IBDatabase Nerede Hata Yapıyorum

Mesaj gönderen freeman35 » 04 May 2018 10:02

IDE 32 bit tir, Kurduğun fb server 64 iken bağlanamazsın, 32 bit embeded de bir klasöre aç IDE içerisinden bu dll leri kullanabilirsin. IBexpert te öyle yapar, yada eklediğin db ye fb dll li tanımlarsın.
IB Expert aldığın hata için emin olmamakla beraber, field a charset ekle.
bir konuda db ye erişim haklarını denetle
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!

Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye
Mesajlar: 668
Kayıt: 09 May 2005 10:31
Konum: izmir

Re: IBDatabase Nerede Hata Yapıyorum

Mesaj gönderen haydarxxx » 04 May 2018 11:04

Yok beceremedim :(( freeman35 biraz daha detay verimisiniz yapılış sıralamasını.firebird64 bitkaldırıp 32 bit i kurdum hangi dll tanıtlacak aşama aşama yazarsanız çok memnun olurum.Şimdiden ilginize teşekkürler

Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 704
Kayıt: 28 Nis 2011 09:33
Konum: İstanbul

Re: IBDatabase Nerede Hata Yapıyorum

Mesaj gönderen greenegitim » 04 May 2018 02:19

32 bit fbclient.dll dosyasını göstermeniz yeterli olur ibexperte.
Mücadele güzelleştirir!

Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye
Mesajlar: 668
Kayıt: 09 May 2005 10:31
Konum: izmir

Re: IBDatabase Nerede Hata Yapıyorum

Mesaj gönderen haydarxxx » 04 May 2018 05:12

çok teşekkürler firebird tarafı oldu.Delphi için IBDatabase yerine hangi datalar bağlantılar için kullanılıyor.Ben ınterbase companentleri ile bağlanıyordum ve onun kompanentlerini kullanıyordum.Ne önerirsiniz

Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 704
Kayıt: 28 Nis 2011 09:33
Konum: İstanbul

Re: IBDatabase Nerede Hata Yapıyorum

Mesaj gönderen greenegitim » 04 May 2018 06:08

ben unidac kullanıyorum yeni delphi versiyonları ile birlikte firedac geliyor onu kullanabilirsiniz.
Mücadele güzelleştirir!

Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye
Mesajlar: 668
Kayıt: 09 May 2005 10:31
Konum: izmir

Re: IBDatabase Nerede Hata Yapıyorum

Mesaj gönderen haydarxxx » 04 May 2018 07:03

delphi RAD Studio 10.2 Tokyo kullanıyorum ama yok bende :(

UniDAC 7.2 for RAD Studio 10.2 Tokyo var webde ama ücretli galiba

Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 704
Kayıt: 28 Nis 2011 09:33
Konum: İstanbul

Re: IBDatabase Nerede Hata Yapıyorum

Mesaj gönderen greenegitim » 04 May 2018 08:02

Zeoslib kullanabilirsiniz.
Mücadele güzelleştirir!

Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2081
Kayıt: 12 Haz 2003 03:05
Konum: merkez camii yanı

Re: IBDatabase Nerede Hata Yapıyorum

Mesaj gönderen freeman35 » 05 May 2018 10:30

Firedac kullan. fazlasıyla yeterli.
aşamalık bir şey yok, greenegitimin dediği gibi fbclient.dll kullanır. ama 64 bit i düzgünce un install edip 32 bit kurduysan, system32 wow64 oralarda firebird dll lerei kalmasın. 32 bit i de silip önce silinmişmi kotrol et. uninstall etmeden önce firebird servisi ni elle durdurmak garanti olur.
sonra 32 bit i tekrar kur, servis olarak çalışacağından bir ayar yapmana gerek kalmaz. ib compoent dediğin ne ise onun yerine firedac kullan, delphi içerinde ve helpinde bağlantı vs detaylı örnek ve açıklamalar mevcut.
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!

Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye
Mesajlar: 668
Kayıt: 09 May 2005 10:31
Konum: izmir

Re: IBDatabase Nerede Hata Yapıyorum

Mesaj gönderen haydarxxx » 05 May 2018 02:30

Firbird trafında bir sıkıntı yok sağlıklı bir tablom var Ibexbertten veri girişi deneme olarak yaptım
Zeoslib de kurdum Delphi tarafından ZConnection1 bağlanamıyor :( veri tabanına resimleri ekledim
Firedac paralı değilmi :roll:
Dosya ekleri
delphi.rar
(125.98 KiB) 14 kere indirildi

Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2081
Kayıt: 12 Haz 2003 03:05
Konum: merkez camii yanı

Re: IBDatabase Nerede Hata Yapıyorum

Mesaj gönderen freeman35 » 06 May 2018 09:22

ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!

Cevapla