firebird 3 hakkında sorular

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 694
Kayıt: 28 Nis 2011 09:33
Konum: İstanbul

firebird 3 hakkında sorular

Mesaj gönderen greenegitim » 02 Tem 2017 01:51

Merhaba,
1)firebird 3 e bir göz atayım dedim Identity Column u gördüm bu artık generator kullanmamıza gerek kalmayacağı anlamına mı geliyor?
2)tutar girilecek bir numeric alan tanımlarken tipi numeric size 15 scale 6 yeterlimidir genelde muhasebe işlerinde daha fazla hasasiyet gerektiren durumlarınız oldumu?
3) blob alan tanımlarken subtype TEXT ve binary mevcut farkları nedir birde binary seçip size 80 dediğimiz de buradaki 80 ne yapıyor?
4) varchar bir alan tanımlarken charset utf8 collate olarak ta UCS_BASIC,UNICODE,UNICODE_CI,UNICODE_CI_AI ve UTF8 var bunların arasında ki fark nedir?
Mücadele güzelleştirir!

Cevapla