Çalışma anında edit1'deki veriye göre tablo oluşturma.

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
w32dasm
Üye
Mesajlar: 15
Kayıt: 01 Eki 2007 08:01

Çalışma anında edit1'deki veriye göre tablo oluşturma.

Mesaj gönderen w32dasm » 26 May 2017 10:04

Merhaba,
Herkese Hayırlı Ramazanlar.

Form üzerinde Query ile CREATE TABLE '''+Edit1.Text+''' şeklinde bir türlü tablo oluşturamadım. Tablo oluşturuluyor fakat ismi +edit1.text+ oluyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2042
Kayıt: 12 Haz 2003 03:05
Konum: merkez camii yanı

Re: Çalışma anında edit1'deki veriye göre tablo oluşturma.

Mesaj gönderen freeman35 » 27 May 2017 09:15

cevabını yazmışsın
+edit1.text+
string birleştirme konusunu tekrar incele.
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!

w32dasm
Üye
Mesajlar: 15
Kayıt: 01 Eki 2007 08:01

Re: Çalışma anında edit1'deki veriye göre tablo oluşturma.

Mesaj gönderen w32dasm » 27 May 2017 08:30

freeman35 yazdı:cevabını yazmışsın
+edit1.text+
string birleştirme konusunu tekrar incele.
Cevabınız için teşekkürler.

string birleştirme konusunda || işareti ile yapılacağı ile ilgili bir çok örnek gördüm. lakin olmuyor.
CREATE TABLE ''' + Edit1.Text + ''' ' ile edit1'in içeriğini hata mesajında gösteriyor ama tabloyu oluşturmuyor.

Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2042
Kayıt: 12 Haz 2003 03:05
Konum: merkez camii yanı

Re: Çalışma anında edit1'deki veriye göre tablo oluşturma.

Mesaj gönderen freeman35 » 27 May 2017 10:02

ertuğrul lakin değil "lâkin" diyor :) a yı kısa okuyunca tuhaf oluyor.
bir ara tırnaklarını say, bak hem bold hem kırmızı yapmıştım. String birleştiripte yaptığını bilmemek, işin çok zor.
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!

Cevapla