Firebird db'ye internet üzerinden bağlanmak hk.

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 704
Kayıt: 28 Nis 2011 09:33
Konum: İstanbul

Re: Firebird db'ye internet üzerinden bağlanmak hk.

Mesaj gönderen greenegitim » 16 Kas 2016 10:28

Önce Bilgisayarının yerel ip adresini sabitle örn:192.168.1.100 yap daha sonra windows güvenlik duvarından 3050 portuna izin ver.
gerçek ip adresin sabit değilse telekom v.s servis sağlayıcından ip adresini sabitlet daha sonra routerdan port yönlendirme ayarlarına gir 3050 portunu yerel ağda sabitlediğin 192.168.1.100 ip adresine yönlendir. dış interneten bağlantı için gercekip:c:\benimdb.fdb demen yeterli olacaktır yada firebird conf dosyandan alias tanımlayabilirsin o zaman gercekip:aliasadin şeklinde bağlanabilirsin.
Mücadele güzelleştirir!

Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 704
Kayıt: 28 Nis 2011 09:33
Konum: İstanbul

Re: Firebird db'ye internet üzerinden bağlanmak hk.

Mesaj gönderen greenegitim » 17 Kas 2016 01:37

Eğer birden fazla db niz var ve bunu farklı bilgisayarlarda tutuyorsanız şöyle bir şey işinizi görecektir her birgisayarda firebirdün portlarını değiştirin
birinde 3050, diğerinde 3051,3052 gibi routerdan da o bilgisayarlara ilgili portu yönlendirin.
Mücadele güzelleştirir!

baloglurecep
Üye
Mesajlar: 228
Kayıt: 21 Tem 2006 03:59
İletişim:

Re: Firebird db'ye internet üzerinden bağlanmak hk.

Mesaj gönderen baloglurecep » 24 Oca 2018 03:17

Değerli arkadaşlar birkaç gündür firebirde internet üzerinden bağlanma yolları arıyorum. Yazdığım program yerel ağ üzerinden sorunsuz kullanılıyor. Yalnız bir kullanıcım için yerel ağ değil de internet üzerinden kullanım gerektiren bir durum hasıl oldu.Yaptığım işlemler adım adım şöyle :
1- iki bilgisayara da programlarımı kurdum, firebid 2.0.3 versiyonları kurdum.
2-sunucu bilgisayar sabit ip (statik ip) alındı.
3-denetim masasından sunucu (ana) bilgisayar için güvenlik duvarı kısmından gelen kurallardan 3050,3051,3027 portlarını açarak izin verdim.
4-ayrıca local ipsini sabitledim. Modem üzerinden aynı portları da yönlendirdim.
5- Terminal makinede ağ bağlantısı yaptım. örnek xx.187.x.134:c:\BAL\VERESIYEDATA.FDB

sorun şu ki terminal makinede gerekli bilgileri girmeme rağmen bir türlü bağlantı sağlayaıyorum. sabit ip değil de local ip verdiğimde bağlanmakta sorun yaşamıyorum. bir yeri eksik bırakıyor olabilir miyim? Desteklerinizi bekler saygılar dilerim.

Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 704
Kayıt: 28 Nis 2011 09:33
Konum: İstanbul

Re: Firebird db'ye internet üzerinden bağlanmak hk.

Mesaj gönderen greenegitim » 25 Oca 2018 02:23

1) eğer antivirüs kullanıyorsanız kapatıp deneyin
2) ip adresinin doğru olduğundan emin olun internet dağıtım şirketleri aynı ip adresini birden fazla kullanıcıya verebiliyor internet servis sağlayıcınızdan kontrol etirin
3) farklı bir modemle deneyin modemin bir arızası olabilir başıma gelmişti.
4) aynı işlemleri başka bir işyeri/evden tekrar edin sağlamasını yapmış olun.
Mücadele güzelleştirir!

baloglurecep
Üye
Mesajlar: 228
Kayıt: 21 Tem 2006 03:59
İletişim:

Re: Firebird db'ye internet üzerinden bağlanmak hk.

Mesaj gönderen baloglurecep » 25 Oca 2018 03:31

Çok teşekkür ederim sayın green eğitim... Dediğiniz açıklamalar çerçevesinde tekrar çalışmalar yapacağım. Sabit ip ping atıyorum cevap veriyor ama port kontrol için telnet yaptım cevap almıyor. Güvenlik duvarları kapalı, antivirüs geçici devre dışı... Dediğiniz üzere bir de sabit ip kontrolü yapayım. Sabit ip başka bir program için almışlar o program kullanıyor sorun olmuyormuş. Bakayım tekrar gözden geçireyim

nodetail
Üye
Mesajlar: 49
Kayıt: 04 Eki 2008 09:30

Re: Firebird db'ye internet üzerinden bağlanmak hk.

Mesaj gönderen nodetail » 30 Ağu 2018 08:51

dostum aynı sorun bende de var sorunu aşabildin mi?

Cevapla