interbase library gds32 dll not found in the path delphi

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
AfterPost
Üye
Mesajlar: 127
Kayıt: 12 Tem 2014 10:22

interbase library gds32 dll not found in the path delphi

Mesaj gönderen AfterPost »

Değerli arkadaşlar 64 bit windows işletimi kurulu iki makine arasında ağ bağlatısında sorun oluyor
Terminal makineden ana makineye bağladığında
"interbase library gds32 dll not found in the path " bu hata çıkıyor...

Kullanıcı avatarı
ihalilcoban
Üye
Mesajlar: 119
Kayıt: 10 Ara 2015 10:39
Konum: Gaziantep

Re: interbase library gds32 dll not found in the path delphi

Mesaj gönderen ihalilcoban »

Hatanın sebebi terminal bilgisayarda firebir kurulu olmamasından kaynaklanıyor. Ben şu şekilde yapıyorum;
1. Terminal olarak kullanacağım bilgisayara firebirdi kuruyorum.
2. Ana bilgisayarın ip adresini sabitliyorum. (ip adresiyle bağlanıyorum)
3. Ana bilgisayarın güvenlik duvarından fbserver ve fbguard a izin veriyorum.
Bu şekilde iki bilgisayar arasında dosya paylaşımı aktif olmasa bile terminal ana bilgisayara bağlanır. Yalnız kullandığın işletim sistemi windows 7 ise Ağ türü ortak ağ iş ağı ev ağı şeklinde değişebiliyor ve ağ türü değiştiğinde de örneğin iş ağına göre izin verdiysen, ortağ ağa geçince bağlantı yapamıyorsun. Bu tür sıkıntılar yaşamamak için güvenlik duvarından izin verirken hem iş ağı hem de ortak ağ için izin vermelisin.

AfterPost
Üye
Mesajlar: 127
Kayıt: 12 Tem 2014 10:22

Re: interbase library gds32 dll not found in the path delphi

Mesaj gönderen AfterPost »

Terminal makinaya firebirt kurulmuyor ki zaten istemci sunucu uygulamalarında , Sadece ana makineye firebird server kurulur..teminal de orada ki database bağlanır ..

Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2206
Kayıt: 12 Haz 2003 04:05
Konum: merkez camii yanı

Re: interbase library gds32 dll not found in the path delphi

Mesaj gönderen freeman35 »

ihalilcoban ı dinle bence
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!

Kullanıcı avatarı
ihalilcoban
Üye
Mesajlar: 119
Kayıt: 10 Ara 2015 10:39
Konum: Gaziantep

Re: interbase library gds32 dll not found in the path delphi

Mesaj gönderen ihalilcoban »

AfterPost yazdı:Terminal makinaya firebirt kurulmuyor ki zaten istemci sunucu uygulamalarında , Sadece ana makineye firebird server kurulur..teminal de orada ki database bağlanır ..
Ana bilgisayardaki databaseye bağlantıyı sağlayan firebird servisi değil mi? Firebird olmadan bağlantıyı nasıl sağlayacak. Sadece ana bilgisayara firebird kurmakla terminalden anabilgisayara bağlanamazsın. Terminal bilgisayara fbclient veya gds32.dll gibi bir kaç dosya kopyalayarak kullanım yöntemleri var ama bana çok mantıklı gelmiyor. Zaten firebird kurulumu kısa sürer ve kurduğun bilgisayarda da çok fazla kaynak tüketimi olmayacağı için terminal bilgisayara firebird kur gitsin bence :)

Kullanıcı avatarı
ihalilcoban
Üye
Mesajlar: 119
Kayıt: 10 Ara 2015 10:39
Konum: Gaziantep

Re: interbase library gds32 dll not found in the path delphi

Mesaj gönderen ihalilcoban »

freeman35 yazdı:ihalilcoban ı dinle bence
Eyvallah üstadım tavsiyen için.

AfterPost
Üye
Mesajlar: 127
Kayıt: 12 Tem 2014 10:22

Re: interbase library gds32 dll not found in the path delphi

Mesaj gönderen AfterPost »

Arkadaşlar cevaplarınız için sizlere teşekkürü bir borç bilirim.Yarın uygulayacağım söyleyeceklerinizi..

Kullanıcı avatarı
ihalilcoban
Üye
Mesajlar: 119
Kayıt: 10 Ara 2015 10:39
Konum: Gaziantep

Re: interbase library gds32 dll not found in the path delphi

Mesaj gönderen ihalilcoban »

Rica ederiz. Takıldığın yerler olursa yaz yardımcı olmaya çalışırız.

AfterPost
Üye
Mesajlar: 127
Kayıt: 12 Tem 2014 10:22

Re: interbase library gds32 dll not found in the path delphi

Mesaj gönderen AfterPost »

Çok sağ olun:)

Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
Mesajlar: 2247
Kayıt: 06 Ağu 2003 12:07
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: interbase library gds32 dll not found in the path delphi

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Sorun çözüldü mü?
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/

AfterPost
Üye
Mesajlar: 127
Kayıt: 12 Tem 2014 10:22

Re: interbase library gds32 dll not found in the path delphi

Mesaj gönderen AfterPost »

Çözüldü sorun yok tıkır tıkır çalışıyor.. Çok teşekkürler ...

Cevapla