Windows8 de 32-64 bit karmaşası

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
AfterPost
Üye
Mesajlar: 127
Kayıt: 12 Tem 2014 10:22

Windows8 de 32-64 bit karmaşası

Mesaj gönderen AfterPost »

Değerli arkadaşlar;
Windows 8 64 bit e firebird kurulmuyor servis açık hatası veriyor baktım ki , firebird kurulu gelmiş,
ama servis firebird 32 bit üzerine 64 de kurulmuyor ..
64 bit olan işletim sistemine, firebird32 bit kurulu geliyor ..
32 bir kaldırılamıyor da
anlaşılır gibi değil.. :oops: :oops: :oops:

Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
Mesajlar: 4733
Kayıt: 09 Ara 2003 08:13
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Windows8 de 32-64 bit karmaşası

Mesaj gönderen mrmarman »

hakikaten mi ?! Bence kurduğunuz bir proje kurmuştur. Windows neden Firebird koysun ki ?!
Resim Resim

AfterPost
Üye
Mesajlar: 127
Kayıt: 12 Tem 2014 10:22

Re: Windows8 de 32-64 bit karmaşası

Mesaj gönderen AfterPost »

hayır hocam kesinlikle, proje felan kurmadım.. 64 e 32 bit gömülü gelmiş.

Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 708
Kayıt: 28 Nis 2011 10:33
Konum: İstanbul

Re: Windows8 de 32-64 bit karmaşası

Mesaj gönderen greenegitim »

Bazı notebookların driver ve yardımcı programları ile firebird birlikte gelebiliyor faraza X marka notebook un X yardımcı yazılımı firebird kullanabiliyor.
servisler den stop etikten sonra kaldırmayı deneyin.
Mücadele güzelleştirir!

Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
Mesajlar: 4733
Kayıt: 09 Ara 2003 08:13
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Windows8 de 32-64 bit karmaşası

Mesaj gönderen mrmarman »

greenegitim yazdı:Bazı notebookların driver ve yardımcı programları ile firebird birlikte gelebiliyor faraza X marka notebook un X yardımcı yazılımı firebird kullanabiliyor.
servisler den stop etikten sonra kaldırmayı deneyin.
hah şimdi yerine oturdu. Ben de Windows kurulumu ile deyince salt Microsoft kurulumundan bahisle şaşırmıştım. Sonrada notebook için destek yazılımları neden kullanmasın...

Hakikaten şaşırmıştım... :D
Resim Resim

AfterPost
Üye
Mesajlar: 127
Kayıt: 12 Tem 2014 10:22

Re: Windows8 de 32-64 bit karmaşası

Mesaj gönderen AfterPost »

peki ama 64 bit işletim sistemine 32 bit firebird nasıl kuruluyor .. teknik olarak mümkün mü bu?

Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 708
Kayıt: 28 Nis 2011 10:33
Konum: İstanbul

Re: Windows8 de 32-64 bit karmaşası

Mesaj gönderen greenegitim »

64 bitin altında 32 bit olarak çalışıyor şu an bende aynı şekilde çalışıyor.
Mücadele güzelleştirir!

AfterPost
Üye
Mesajlar: 127
Kayıt: 12 Tem 2014 10:22

Re: Windows8 de 32-64 bit karmaşası

Mesaj gönderen AfterPost »

Benim dosya uzantım GDB windows8 bunu tanımıyor olabilir mi?

Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 708
Kayıt: 28 Nis 2011 10:33
Konum: İstanbul

Re: Windows8 de 32-64 bit karmaşası

Mesaj gönderen greenegitim »

Uzantı önemli değil elle .fdb de yapabilirsin eğer ibdatabase nesnesi gdb yi görmüyor diyorsan gdb dosyayın bulunduğu klasöre delphi içinden geldikten sonra *.* ile aratırsan gdb yi de görecektir windows gdb uzantılarını sistem dosyası olarak görüyor dolayısı ile sistem geri yükleme yaparsan verilende o tarihe döner buna dikkat etmek lazım.
Mücadele güzelleştirir!

AfterPost
Üye
Mesajlar: 127
Kayıt: 12 Tem 2014 10:22

Re: Windows8 de 32-64 bit karmaşası

Mesaj gönderen AfterPost »

evet manuel fdb yapıncada çalışıyor .. teşekkürler ..

Cevapla