Firebird Sorgu

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
mheme2149
Üye
Mesajlar: 1
Kayıt: 20 Kas 2014 07:49

Firebird Sorgu

Mesaj gönderen mheme2149 »

Merhaba arkadaşlar ben Firebird veritabanı anlatmam amaçlı ödev aldım. IBExpert kullanıyorum. Siz şöyle iki sorum var:
1. Firebird çalışabileceğim hazırlanmış güzel bir Türkçe kaynak,video vb. var mı?
2. IBExpert'te kodla veritabanı silebileceğim vb. ve sorgu yazabileceğim yer neresidir bulamadım?

Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin
Mesajlar: 4482
Kayıt: 10 Haz 2003 01:48
Konum: İstanbul

Re: Firebird Sorgu

Mesaj gönderen rsimsek »

1. Veri tabanının içinden kendisini silemezsiniz. Açık olmayan bir veri tabanını işletim sistemi/dosya sisteminden silebilirsiniz.
2. Belki ileri seviye gelebilir ama @Kuri_YJ nin sunumlarını şiddetle öneririm.
viewtopic.php?f=15&t=31492&start=90
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!

Cevapla