düzeltme sorgusu

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
kadird35
Üye
Mesajlar: 29
Kayıt: 13 Eki 2005 10:15
Konum: İZMİR

düzeltme sorgusu

Mesaj gönderen kadird35 » 24 Eki 2011 01:44

Arkadaşlar herkese selam.
delphi7 ve firebird 2,5 kullanıyorum.
yapmak istediğim şu
2 adet tablom var.
CREATE TABLE TPERSONEL (
ID BIGINT NOT NULL,
PKOD VARCHAR(15) COLLATE PXW_TURK,
ADI S20 /* S20 = VARCHAR(20) DEFAULT ' ' */,
SOYADI S20 /* S20 = VARCHAR(20) DEFAULT ' ' */,
TCNO BIGINT,
..........
diye gidiyor.

CREATE TABLE TGIRCIK (
ID BIGINT NOT NULL,
PKODX BIGINT NOT NULL,
GIR_TAR TAR /* TAR = DATE */,
CIK_TAR TAR /* TAR = DATE */,
CIK_KOD INTEGER,
CIK_NEDEN S30 /* S30 = VARCHAR(30) DEFAULT ' ' */,
AKTIF_KAY SMALLINT,
);

bu tablolardan
dbgrid içerisine aşağıdaki kayıtları çekip
yine db gird üzerinde tarihleri girmek istiyorum.
böyle birşey mümkün mü.
access te bu tür sorgu yapıp grid içinde düzenleme yapabiliyoruz.

SELECT P.PKOD,P.ADI,P.SOYADI,G.GIR_TAR FROM TPERSONEL P, TGIRCIK G
WHERE P.ID=G.PKODX

BU SORGU İLE KAYITLAR DBGIRD İÇERİSİNE GELİYOR
AMA EĞER GIR_TAR ALANINDA DEĞER VAR İSE LİSTE GELİYOR
BEN
PKOD - ADI - SOYADI ALANLARINA KAYITLAR GELSİN
AMA GIR_TAR ALANINA DEĞERİ BEN GİREYİM İSTİYORUM.
Yeterince açık oldu sanırım.
bu soruyu daha önce de sordum ama detaylı anlatamadım sanırım.
tatmin edici cevap gelmedi.
arkadaşlar önemli bir konu benim için.
bu problemi çözemediğim için projem yarım kaldı.
işyerinde kullanacağım bir program yapmaya çalışıyorum.
yardım ederseniz sevinirim.
teşekkür ederim.

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7516
Kayıt: 09 Haz 2003 11:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: düzeltme sorgusu

Mesaj gönderen mussimsek » 25 Eki 2011 07:50

Selam,

IBDataset ile yapabilirsiniz. IBDataset'te select cümlesi bir veya birden fazla tablodan veri çekerken, update ve insert cümlelerini tek bir tabloya kayıt ekleyecek şekilde yapabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Cevapla