Firebird ile Sorgudan Sonra Kayıt

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
kadird35
Üye
Mesajlar: 29
Kayıt: 13 Eki 2005 10:15
Konum: İZMİR

Firebird ile Sorgudan Sonra Kayıt

Mesaj gönderen kadird35 » 05 Nis 2011 11:56

arkadaşlar herkese hayırlı günler diliyorum.
delphi 7 ve firebird kullanıyorum.


select P.PKOD,P.ADI_SOYADI,F.isl_adi,B.bolum_adi,S.statu_adi,P.AKTIF FROM tpersabit p,tstatu s,TBOLUM B,tisletme F
WHERE (P.firma=F.id) AND (P.bolum=B.id) and (P.statu=S.id) AND (AKTIF=1) AND (BOLUM=2) ORDER by BOLUM,STATU,FIRMA,PKOD

ibexpert ile yukarıdaki sorguyu çalıştırdım.
sorgu çalıştı ama çıkan tablo üzerinde P.AKTIF alanına veri giremiyorum
ve mevcut veriyi değiştiremiyorum.

böyle bir sorgu alıp çıkan tablo içine veri girebilmem ve üzerinde değişiklik yapabilmem için
nasıl bir yol izlemem gerek acaba

acemi biri olarak bu forum da bilgilerini paylaşan herkes benim hocamdır.
siz hocalarımın yardımlarınızı bekliyorum.

teşekkür ederim.

Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
Mesajlar: 4321
Kayıt: 26 Ara 2003 04:19
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Firebird ile Sorgudan Sonra Kayıt

Mesaj gönderen aslangeri » 05 Nis 2011 12:53

s.a.
ibdataset bileşeni istediğin işlemi yapar.
insert,update,select işlemleri için ayrı ayrı sorgular hazırlayabiliyorsun.
forumda ibdataset ile ilgili örnekler vardı onları bir araştır.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim

Cevapla