Karakter sınırları.

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
subhan
Üye
Mesajlar: 224
Kayıt: 05 Mar 2008 08:18

Karakter sınırları.

Mesaj gönderen subhan » 28 Nis 2009 08:56

Table-de bir alan tanımladım
"VARCHAR" türünden bir alan. Şimdi sorun "VARCHAR" türünden olan alana "Size" belirlemek. Ancak ben uluştuduğum
alana ne kadarlık bir şey saklayacağımı bilmiyorum. Saklamak istediyim şey kitab, maklae, program kodlar ola bilir.
Sorun "VARCHAR" türünden bir alan nasıl bir şey yapmalıyı ki karakter sınırları olmasın
kayıt etdirmek istiyorum. Yanı istenilen kadar (10-20MB civarında) karkater saklamak olsun.
< The Best Boy >

Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye
Mesajlar: 1163
Kayıt: 06 Oca 2008 04:15

Re: Karakter sınırları.

Mesaj gönderen CiTiZEN » 28 Nis 2009 09:50

UWESIS CORPORATION

Kullanıcı avatarı
subhan
Üye
Mesajlar: 224
Kayıt: 05 Mar 2008 08:18

Re: Karakter sınırları.

Mesaj gönderen subhan » 29 Nis 2009 01:16

Verdiyin linkle benim sorumun ne alakası var. Ben VARCHAR türünden olan alanın sınırlarını soruyorum.
< The Best Boy >

Kullanıcı avatarı
subhan
Üye
Mesajlar: 224
Kayıt: 05 Mar 2008 08:18

Re: Karakter sınırları.

Mesaj gönderen subhan » 01 May 2009 01:33

Lütfen yardım etsin biri çok acil.
< The Best Boy >

Kullanıcı avatarı
KoPilot
Üye
Mesajlar: 166
Kayıt: 05 Eki 2007 07:02

Re: Karakter sınırları.

Mesaj gönderen KoPilot » 01 May 2009 01:48

@Subhan, VARCHAR'ın müsaade ettiği en üst sınırı ver olsun gitsin. Nasıl olsa VARCHAR alanlar veritabanında girilen karakter kadar yer kaplıyor. Yani sen VARCHAR alana 1000 karakterlik sınır koydun ama 50 karakter girdin veritabanında 50 karakterlik yer kaplıyor fakat 1001. karakteri giremiyorsun. CHAR alanlar ise verdiğin sınırın tamamını dolduruyor.
(Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen)
Dosyalarınızı kendi bulutunuza yedekleyin. Yandex Disk
Eyvallah..

emin_as
Üye
Mesajlar: 559
Kayıt: 01 Eki 2008 09:05
Konum: izmir
İletişim:

Re: Karakter sınırları.

Mesaj gönderen emin_as » 01 May 2009 03:59

Veriilen linklerin ne alakası var diye cevap yazacagına linkleri güzelce okusaydın, varchar in sınırlarını ögrenmiş olurdun.

VARCHAR - 32768 e kadar karakter kabul eder, ama unicode veya benzeri bir harf için birden fazla karakter ayırabilen diller kullanırsa, bu miktar azalacaktır. Yani tablonda her biri iki byte ile ifade edilen bir kodlama kullanırsa, varchar 32768 byte, ama bir karakter için iki byte kullanıldığından 16384 harf kullanırsın.

Türkçe, azeri veya ingilizce için sorun olmaz, rahatlıkla 32768 karakter kullanabilirsin.

Bu arada ne ilgisi var diye yakınmadan verilen linkleri güzelce oku. Her iki linkte de bu bilgi var.

20-30 mb kaydedeceksen, varchar degil blob kullanacaksın.

Kullanıcı avatarı
subhan
Üye
Mesajlar: 224
Kayıt: 05 Mar 2008 08:18

Re: Karakter sınırları.

Mesaj gönderen subhan » 03 May 2009 03:04

emin_as kaderş valahi verilen linklerin hepsini bakdım ancak ben sorumu cevablandıran konu göremedim.
Belki gözümden kaçmıştır. Teşekürler ederim hepinize.
< The Best Boy >

Kullanıcı avatarı
subhan
Üye
Mesajlar: 224
Kayıt: 05 Mar 2008 08:18

Re: Karakter sınırları.

Mesaj gönderen subhan » 08 May 2009 11:31

Arkadaşlar ben karakter boyutunu büyütemiyorim. Firbird veri tabnı yapmak için IBExpert-i kulanıyorum.
En fazla 10900 büyüklüyünde olur ( VARCHAR ). Yardım edermisiniz.
< The Best Boy >

Kullanıcı avatarı
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1026
Kayıt: 11 Şub 2005 02:12
Konum: İstanbul

Re: Karakter sınırları.

Mesaj gönderen Ali Erdoğan » 08 May 2009 03:55

Alanı Blob türünü de text olarak belirlemelisin.

Cevapla