ETA V8 SQL & FİREBİRD veri aktarımı

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Abrak
Üye
Mesajlar: 189
Kayıt: 18 Kas 2004 05:30

ETA V8 SQL & FİREBİRD veri aktarımı

Mesaj gönderen Abrak » 02 Oca 2009 10:47

tüm arkadaşların yeni yılı kutlu olsun dileğimle;

Firebird ile yaptığım programa ETA V8 SQL de mevcut olan Cari kartları aktarmam mümkünmü eğer mümkünse yol gösterebilirseniz sevinirim nasıl yapacağım konusunda;

Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
Mesajlar: 4319
Kayıt: 26 Ara 2003 04:19
Konum: Ankara
İletişim:

Re: ETA V8 SQL & FİREBİRD veri aktarımı

Mesaj gönderen aslangeri » 02 Oca 2009 12:32

s.a.
eğer eta nın veritabanına bağlanıp cari kartları görebiliyorsanız aktarabilirsiniz.
şahsen eta programı hakkında bilgi sahibi olmadığım için bundan başka birşey diyemeceğim.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim

Abrak
Üye
Mesajlar: 189
Kayıt: 18 Kas 2004 05:30

Re: ETA V8 SQL & FİREBİRD veri aktarımı

Mesaj gönderen Abrak » 02 Oca 2009 12:41

kendi sql exe si var ordan bağlanabiliyorum veri tabanına ayrıca denetim masasından veri kaynaklarından da bağlantı kurulabiliyor

Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye
Mesajlar: 1316
Kayıt: 30 Eyl 2007 11:02
Konum: Ankara

Re: ETA V8 SQL & FİREBİRD veri aktarımı

Mesaj gönderen Battosai » 02 Oca 2009 03:19

ETA adı üstünde SQLserver kullanıyor...Kullanıcı adı ve şifre ile bağlantı yapabiliyorsan SQLserver a işin kolay...Çalışan exe ile bağlanmanı sana faydası yok...Eğer bağlandığın program kayıtları .CSV veya excel formatında çıkarabiliyorsa o vakit yine yapabilirsin...

Abrak
Üye
Mesajlar: 189
Kayıt: 18 Kas 2004 05:30

Re: ETA V8 SQL & FİREBİRD veri aktarımı

Mesaj gönderen Abrak » 02 Oca 2009 03:41

sorumu biraz daha sadeleştireyim
ETA SQL servisine bağlanabiliyorum excel olarak olarak cari kartları alabilirim bu aldığım excel tablosunu mevcut firebird veri tabanıma ib expert yardımı ile falan atabilirmiyim

Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye
Mesajlar: 1316
Kayıt: 30 Eyl 2007 11:02
Konum: Ankara

Re: ETA V8 SQL & FİREBİRD veri aktarımı

Mesaj gönderen Battosai » 02 Oca 2009 03:58

İbexpert i bilmemde bağlanabiliyorsan sorun yok kendinde aktarabilirsin ufak bir program yaparak...Forumda excelden veri okuyarak DB yazma konuları mevcut.Ayrıca excel değilde *.csv virgülle ayrılmış dosya olursa daha performanslı olur...kayıt sayısıs fazla değilse sorun değil.

Abrak
Üye
Mesajlar: 189
Kayıt: 18 Kas 2004 05:30

Re: ETA V8 SQL & FİREBİRD veri aktarımı

Mesaj gönderen Abrak » 02 Oca 2009 04:17

pc ye şuanda delphi kuramıyorum zaten delphi kurabilsem sorun yok hallederimde; amacım delphi kurmadan direk sql olarak halletmeye çalışmak

Hakan Can
Üye
Mesajlar: 634
Kayıt: 04 Mar 2005 04:27
Konum: Ankara

Re: ETA V8 SQL & FİREBİRD veri aktarımı

Mesaj gönderen Hakan Can » 03 Oca 2009 08:07

FireBird'ün external dosyaları TABLE olarak kullanma özelliği var. Yani Text dosyasını tablo gibi kullanabiliyorsunuz.

CREATE TABLE table [EXTERNAL [FILE] 'filespec']..

diye araştırıp detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Aynı şekilde MS SQL Server'ın tablolarını aynı formatta kaydetmek gerekiyor (.csv vs.).

Delphi'de çok basit bir program yazıp aktarmak en mantıklısı gibi.

Abrak
Üye
Mesajlar: 189
Kayıt: 18 Kas 2004 05:30

Re: ETA V8 SQL & FİREBİRD veri aktarımı

Mesaj gönderen Abrak » 03 Oca 2009 09:40

şiddetle EMS Interbase Manager tavsiye ediyorum..
import sayesinde excel text word gibi dosyaları firebird'e aktarabiliyorsun...
ib expert kullanıyordum fakat ucuz etin yahnisi kara olurmuş

Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
Mesajlar: 4319
Kayıt: 26 Ara 2003 04:19
Konum: Ankara
İletişim:

Re: ETA V8 SQL & FİREBİRD veri aktarımı

Mesaj gönderen aslangeri » 03 Oca 2009 09:57

offtopic
@abrak; ucuz etin yahnisi "kara" değil "yavan" olur. :D
EMS Interbase Manager'i para verip mi aldınız?
şiddet çözüm değil.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim

Abrak
Üye
Mesajlar: 189
Kayıt: 18 Kas 2004 05:30

Re: ETA V8 SQL & FİREBİRD veri aktarımı

Mesaj gönderen Abrak » 03 Oca 2009 10:33

aslangeri yazdı:offtopic
@abrak; ucuz etin yahnisi "kara" değil "yavan" olur. :D
EMS Interbase Manager'i para verip mi aldınız?
şiddet çözüm değil.
aslangeri anlayan anladı :D
hayır trial versionunu kullanıyorum haliyle şimdi baktım fiyatlarınada bayada pahalıymış

DotCom
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1696
Kayıt: 11 Tem 2003 09:30
Konum: İzmir
İletişim:

Re: ETA V8 SQL & FİREBİRD veri aktarımı

Mesaj gönderen DotCom » 04 Oca 2009 10:09

Etav8sql , isteğe göre msdn, sql2005 ve sql2008 ile kullanılabiliyor. sql server in şifresini ETASQLSYS.EXe de konfgrasyon ısmından görebilirsiniz.

1- sql server a bağlanarak dataları çekebilirsin.

2- program içerisinde cari kısmında excel e export edebilirsiniz dataları.

3- veri aktarımı modülünden, xml e export edebilirsin.

...... diye uzayıp gider sen tercihini söyle daha detaylı yardımcı olabilirim.

Abrak
Üye
Mesajlar: 189
Kayıt: 18 Kas 2004 05:30

Re: ETA V8 SQL & FİREBİRD veri aktarımı

Mesaj gönderen Abrak » 04 Oca 2009 11:33

DotCom yazdı:Etav8sql , isteğe göre msdn, sql2005 ve sql2008 ile kullanılabiliyor. sql server in şifresini ETASQLSYS.EXe de konfgrasyon ısmından görebilirsiniz.

1- sql server a bağlanarak dataları çekebilirsin.

2- program içerisinde cari kısmında excel e export edebilirsiniz dataları.

3- veri aktarımı modülünden, xml e export edebilirsin.

...... diye uzayıp gider sen tercihini söyle daha detaylı yardımcı olabilirim.
çok teşekkür ederim yukarda söylediğim gibi EMS manegar ile hallettim şu şekilde yaptım;
cari kart raporlarından excel olarak cari bilgileri aldıkten sonra Firebird de veri tabanımdaki cari ye EMS manegar trial ile çok kısa ve kolay şekilde aktardım.. ama DotCom anladığım kadarıyla Etav8sql den iyi anlıyorsunuz o yüzden başınızı ağrıtabilirim ilerki zamanlarda :D

ArGeMaNiA
Üye
Mesajlar: 2
Kayıt: 30 Nis 2009 08:27

Re: ETA V8 SQL & FİREBİRD veri aktarımı

Mesaj gönderen ArGeMaNiA » 06 Eki 2009 08:28

Merhaba arkadaşlar..
Eta ve Firebird ile ilgili size danışmak istediğim bir konu var...
Firebirdden barkod,ürün adı ve fiyatını çekerek çalışan bir yazılımımız var...Bunu Eta 7.7 uyumlu hale
getirmemiz gerekiyor..

Yapmak istediğimiz şudur; kullanıcı işlemlerini Eta 7.7'de yapacak...Yapılan değişiklikler Firebird veritabanına yansıtılmış olacak...
Bu ne kadar mümkün ne kadarını nasıl gerçekleştirebileceğimiz konusunda yardımlarınızı bekliyorum..

Not:Eta 7.7 text tabanlı çalışıyor..

Selametle..

Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin
Mesajlar: 1956
Kayıt: 02 Eyl 2003 03:44
Konum: İstanbul

Re: ETA V8 SQL & FİREBİRD veri aktarımı

Mesaj gönderen gkimirti » 08 Eki 2009 01:16

Eta 7 için yapacak pek bir şeyiniz yok malesef...
Eta 8 versiyonları açık mssql db kullandığı için her türlü at oynatabiliyorsunuz...
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Oğlum Yusuf'un yeni oyunu :mrgreen: Google Play üzerinde
Linear Minimalist Puzzle ve Smash Drift
👉 https://goo.gl/8S31tD 👈
👉 http://bit.ly/2OJos6P 👈

Cevapla