IBManager Server Bağlantı sorunu ?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.

IBManager Server Bağlantı sorunu ?

İleti armadillo » 07 Arl 2006 05:30

Selamlar Arkadaşlar
Öncelikle Projem Hakkında kısa bir bilgi vermek istiyorum.
Ben daha önce VT mi local olarak oluşturup tasarladım.
Şuan ise Ağ üzerindeki bir WİN2k Pro üzerinde D: sürücüsünde paylaşıma açık bir klasörde bulunuyor. (Local olarak tasarladığım VT dosyam)

VT Reg Ayarları:

Database File :
\\Akornt\d:\tuketim\tuketim.GDB

Path to security.fdb :
C:\Program Files\Firebird\Firebird_2_0\security2.fdb

Path to fbclient.dll:
C:\Program Files\Firebird\Firebird_2_0\bin\fbclient.dll

Sorunuma gelince IBManager ile bu VT yi reg ediyorum VT nına bağlanmaya çalıştığımda Aşağıdaki hata mesajını alıyorum.

Hata Mesajı :

Connection Failed. Server is stopped or unproper client library is used to establish connection to the server.
SQL code: -904
IB Error Number : 335544375


Olayın asıl tuaf tarafı aynı VT dosyasına Delphi üzerinden interbase compleri ile ulaşıp işlem yapabiliyorum. ve server üzerinde yeni bir VT oluşturuduğumda bu VT ye ulaşma ile ilgili ne IBManager da neden Delphide sorun yaşamıyorum.

Acaba VT yi önce localde oluşturup sonra uzak serverıa taşımam sorunun sebebimi

Açıkcası delphi7 ile bağlanabiliyor olmam kafamı baya karıştırdı.

Önerilerinizi Bekliyorum

Saygılarımla İsmail Yıldırım
Kullanıcı avatarı
armadillo
Üye
 
İleti: 67
Kayıt: 07 Tem 2005 12:16
Konum: Antalya

İleti Salih » 07 Arl 2006 05:41

Hocam,
IBManager kullanıp begenmemistim, derdine çare olur mu bilmiyorum ama, "IBExpert ile baglansan" diyeceğim...
Sevgi, Saygı.....
Salih
Üye
 
İleti: 226
Kayıt: 11 Mar 2004 05:36

İleti aslangeri » 07 Arl 2006 05:46

s.a.
anladığım kadarı ile client library ile ilgili bir sorun.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
 
İleti: 4309
Kayıt: 26 Arl 2003 04:19
Konum: Ankara

İleti armadillo » 07 Arl 2006 05:51

aslangeri yazdı:s.a.
anladığım kadarı ile client library ile ilgili bir sorun.

Bende ondan şüpheleniyorum.
Açıkcası server denemesini ilk defa yapıyorum. Client pcde firebird ın Clientını kurdum sadece ve client pcdeki dll ve güvenlik dosyalarını tanıtıyorum. Path olarak
Hem server da hemde clientta aynı FRB versionu yüklü güvenlik dosyasında herhangi bir ayarlama yapmam gerekiyormu ? ve nasıl yapmalıyım? Delphi7 nin bağlanıp IBManagerın bağlanmaması kafamı iyice karıştırdı. :?
Kullanıcı avatarı
armadillo
Üye
 
İleti: 67
Kayıt: 07 Tem 2005 12:16
Konum: Antalya

İleti armadillo » 07 Arl 2006 05:58

FRB ün teknik yapısı hakkında pek bilgimi yok ama IBManager ile kullanıcı tanımlayıp delphi7 ile bu kullanıcı bilgileri ile VT ye bağlanabiliyorum.

Ek bilgi olarak vereyim dedim.
Kullanıcı avatarı
armadillo
Üye
 
İleti: 67
Kayıt: 07 Tem 2005 12:16
Konum: Antalya


FireBird

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

cron