aynı kayıt varsa topla (s.procedure)

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
idalan
Üye
Mesajlar: 58
Kayıt: 25 Şub 2004 02:14
Konum: Üsküdar
İletişim:

aynı kayıt varsa topla (s.procedure)

Mesaj gönderen idalan »

s.a
veri tabanım firebird
kodları sql editörde yazdığımda çalışıyor. SQL Editör--> ibexpertten sp olarak kaydet dediğimde (Bir durum seçmelisiniz ) diye bir hata alıyorum
daha önce bu şekilde bi deneme yapmamıştım. Direk olarak sp oluşturma yapamıyormuyuz acaba veya nerede yanlış yapıyorum kodları aşağıda yazıyorum

Kod: Tümünü seç

update faaliyet
set       faaliyet.degeri1 = faaliyet.degeri1+ :ddegeri,
           faaliyet.degeri2 = faaliyet.degeri2+ :ddegeri2
where (faaliyet.isintarihi = :disintarihi) and
          (faaliyet.f_bolgeno = :dbolgeno) and
          (faaliyet.f_mahalleno= :dmahalleno) and
          (faaliyet.f_sokakno= :dsokakno) and
          (faaliyet.f_kimino= :dkiminno) and
          (faaliyet.f_nitelikno= :dnitelikno)
   
(sp olarak kaydet teki hata mesajı (statement should be a select statement)
herkese iyi çalışmalar...
Fikren emir almazsan, esir olursun ikisinin ortası yoktur.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
Mesajlar: 4321
Kayıt: 26 Ara 2003 04:19
Konum: Ankara
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
bu hata sql den değilde programdan kaynaklanıyor gibime geliyor
kolay gelsin
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Cevapla