Database Create local mi Remote mu

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
kadird35
Üye
Mesajlar: 29
Kayıt: 13 Eki 2005 10:15
Konum: İZMİR

Database Create local mi Remote mu

Mesaj gönderen kadird35 » 14 Tem 2006 06:07

arkadaşlar herkese selam.
birşey öğrenmek istiyorum. arama yapmadım. yapsam da bulabilceğimi sanmıyorum.
interbase te veya firebird te veritabanı dosyası oluştururken local olarak oluşturulmuş bir dosyayı daha sonra çok kullanıcılı olarak kullanabilirmiyiz.
yani paylaşıma açabilirmiyiz. yoksa paylaşımda kullanılacak bir veri tabanı dosyasını daha oluştururken remote olarak mı oluşturmamız gerek.

birde ado kullanılarak yapılmış bir programı çok kullanıcılı olarak kullanabilirmiyiz.
biliyorum bu sorulara cevap verirseniz ben hazıra konmuş olucam. bu durumdan dolayı özür diliyorum sizlerden ve cevap verecek arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum. ama ağır çalışan bir internet bağlantım var şu anda ve arayıp bulmam vakit alıcak. ve ben hangi veritabanını seçip programımda kullanacağımın kararını bu akşam vermem gerek.

ayrıca activex tab ında bulunan f1book hakkında bilgisi olan varmı. netsis tic. paket programı kullanıyorum ve programda raporlama olayı tamamen bu companent kullanılarak yapılmış ve çok kullanışlı arkadaşlar. en azından ben bunu kullanmaya çok alıştım netsis kullandığım için
ama delphi de bulunan f1book türkçe karakterleri desteklemiyor. ve yazıları renklendiremiyorum. detaylı bilgisi veya elinde bu companent in daha gelişmiş versiyonu olan arkadaşlar varsa yardım etsinler lütfen.
teşekkür ediyorum.

selm@n
Kıdemli Üye
Mesajlar: 442
Kayıt: 01 Oca 2004 11:52
Konum: Adapazarı
İletişim:

Mesaj gönderen selm@n » 14 Tem 2006 11:13

:!: birşey öğrenmek istiyorum. arama yapmadım. yapsam da bulabilceğimi sanmıyorum.

@Kadir arkadaşım öncelikle bir dene ondan sonra ver kararını :idea:

:arrow: IBExpert veya diğer toollar ile database oluştururken local mi?remote diye sorar. bu datanıza fiziksel olarak o programda nasıl bağlanacağınız anlamına gelir. yani remote demekle sizin datanız çok kullanıcılı lacal demeniz ile tek kullanıcılı demek anlamına gelmez sadece IBExpert gibi araçları kullanırken o programın datayı nasıl fiziksel yolunu nasıl yöneteceğinizi seçmenizi ister.

Çok kullanıcılı kavramını yani Veritabanı ile ilgili delphiturkiyenin düzenlemiş olduğu seminerleri izlerseniz burda sorduklarınızın hepsini çok rahat birşekilde anlamış olacaksınız.
Kolay gelsin.
;)

Cevapla