FireBird Embedded Server

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator
Mesajlar: 1526
Kayıt: 11 Tem 2003 03:55
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen lazio » 03 Haz 2005 02:37

eywallah saol un.. :idea:
Resim

..::|YeşilMavi|::..

Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin
Mesajlar: 1956
Kayıt: 02 Eyl 2003 03:44
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen gkimirti » 03 Haz 2005 02:58

ibx bilesenleri gds32.dll icindeki apileri kullanmakta o yuzden ismi gds32.dll yapılıyor, hem clientengine hemde uzaktaki servera baglantıda sorun cıkartmaz ise boyutu buyuk olan gds32.dll i kullanabilirsin.
denemeden bir sey soylemek zor.
Yalnız ben embedded server ı bazı win98 makinalarda calıstıramamıstım ve bu yuzden firebird un kendi kurulumunu kullanmayı tercih ettim
bizim musterilerde hala ikinci dunya harbinden kalma makinalar var.
Ayrıca en dusuk konfigurasyonlu win98 makinada bile firebird sorun cıkartmadı. Ama su XP turkceler yokmu, problem yumagı....
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Oğlum Yusuf'un yeni oyunu :mrgreen: Google Play üzerinde
Linear Minimalist Puzzle ve Smash Drift
👉 https://goo.gl/8S31tD 👈
👉 http://bit.ly/2OJos6P 👈

Kullanıcı avatarı
mege
Admin
Mesajlar: 2360
Kayıt: 05 Şub 2004 04:32
Konum: Beşiktaş
İletişim:

Mesaj gönderen mege » 03 Haz 2005 03:49

gkimirti yazdı:ibx bilesenleri gds32.dll icindeki apileri kullanmakta ...
küçük bi ek fibplus da liblary dll nin ismini belirtebiliyorsunuz. fbclient.dll de olabilir db.dll de yapabilirsiniz ismini veya başka bir şeyde :)
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^

superco
Üye
Mesajlar: 68
Kayıt: 05 Haz 2005 05:47
Konum: Düzce

Mesaj gönderen superco » 26 Ağu 2005 02:35

S.A.

Embedded Server tamamiyle bağımsız mı çalışıyor?
Örneğin ben programımda embedded firebird kullanırsam ama yükleme yaptığım makinada başka bir program yüzünden normal firebird server kuruluysa bir çakışma olur mu? En basitinden SYSDBA ve masterkey bile değişimişse sorun olur.
Allah herkesin sırtına kaldırabileceği kadar yük koyar

superco
Üye
Mesajlar: 68
Kayıt: 05 Haz 2005 05:47
Konum: Düzce

Mesaj gönderen superco » 26 Ağu 2005 03:55

Embedded Server tamamiyle bağımsız mı çalışıyor?
Örneğin ben programımda embedded firebird kullanırsam ama yükleme yaptığım makinada başka bir program yüzünden normal firebird server kuruluysa bir çakışma olur mu? En basitinden SYSDBA ve masterkey bile değişimişse sorun olur.
Hiçbir çakışma olmuyor sadece tek veritabanını farklı iki program kullanamıyor o kadar.
Allah herkesin sırtına kaldırabileceği kadar yük koyar

Uğur1982
Üye
Mesajlar: 383
Kayıt: 11 Mar 2005 03:18
Konum: İzmir

Mesaj gönderen Uğur1982 » 26 Ağu 2005 09:48

Merhaba..
superco yazdı:S.A.

Embedded Server tamamiyle bağımsız mı çalışıyor?
Örneğin ben programımda embedded firebird kullanırsam ama yükleme yaptığım makinada başka bir program yüzünden normal firebird server kuruluysa bir çakışma olur mu? En basitinden SYSDBA ve masterkey bile değişimişse sorun olur.
Benim bildiğim Firebird Server 'i kullanan programın çalışır.. Embedded Server 'i kullanan programın ise 2 tane GDS32.dll yüzünden çakışmaya uğrar, hata verir..

iyi günler...

superco
Üye
Mesajlar: 68
Kayıt: 05 Haz 2005 05:47
Konum: Düzce

Mesaj gönderen superco » 26 Ağu 2005 10:09

S.A.
Benim bildiğim Firebird Server 'i kullanan programın çalışır.. Embedded Server 'i kullanan programın ise 2 tane GDS32.dll yüzünden çakışmaya uğrar, hata verir..

iyi günler...
Eğer bağlantı için fibplus kullanıp LibraryName olarak fbembed.dll ve tam yolunu girersen hiçbirşey olmuyor.Ayrıca bağlantı için kullanıcı adı ve şifrede istemiyor.Sadece tek veritabanına aynı anda iki program erişemiyor o kadar.
Allah herkesin sırtına kaldırabileceği kadar yük koyar

Uğur1982
Üye
Mesajlar: 383
Kayıt: 11 Mar 2005 03:18
Konum: İzmir

Mesaj gönderen Uğur1982 » 26 Ağu 2005 10:14

a.s

Evet fibplus için haklısın.Ben ibx için söylemiştim...

iyi günler...

doganzorlu
Kıdemli Üye
Mesajlar: 395
Kayıt: 22 Tem 2004 08:15
Konum: İzmir
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu » 27 Ağu 2005 09:58

Selam,

Bir uygulama, kullanacağı bir dll i önce çalıştığı dizinde, sonra da windows un ortak alanlarında arıyor bildiğiniz gibi. Embedded firebird kullanan uygulamanızda, fb nin dll ini gds32.dll adında rename edip uygulamayla aynı dizine koyun. Bu dll ne activeX regitration gerektirir ne de registry den bir bilgi kullanır. Basitçe çalışıyor. Eğer çalışırken uzak sorun yaşıyorsanız;

1. embed gds32.dll i windows ortak dizinlerine yuklemeyin uygulamanın olduğu dizine yükleyin. Bu sorun çıkmasından değil ilerde versiyon değişikliklerinden etkilenmemek için. 4 ayrı uygulama 4 ayrı versiyonla aynı anda çalışabilir.

2. Uygulama kısayolunda çalışma dizini .exe ve gds32.dll in birlikte durduğu dizini gösteriyor olsun

3. Veritabanı yolunu uygulamadan kontrol edin. localhost: gibi bir ifade olmasın doğrudan vt adı olsun.

Birsürü yerde kullandım daha hiç sorunla karşılaşmadım. Hatta son dönüştürdüğüm bir projede oldukça değişik konfigürasyondaki makinalara yüklendi, daha tık demedi. "Ölçeklenebilirlik" kavramının en bariz örneği olan bu araca, işte budur diyor ve fb ekibini bir kez daha alkışlıyorum.

Kolay gelsin,
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)

t-hex
Kıdemli Üye
Mesajlar: 531
Kayıt: 18 Mar 2005 02:45
Konum: İstanbul/Antalya
İletişim:

Mesaj gönderen t-hex » 27 Ağu 2005 10:40

"Ölçeklenebilirlik" kavramının en bariz örneği olan bu araca, işte budur diyor ve fb ekibini bir kez daha alkışlıyorum.
Aslında FB ekibinin değil Yaffil ekibinin işiydi embedded server, FB ekibi hazıra kondu yaffil ile birleştikten sonra.

ng
Üye
Mesajlar: 192
Kayıt: 01 Mar 2004 11:49
Konum: Bursa
İletişim:

Mesaj gönderen ng » 09 Ara 2005 06:16

Hazırladığım programları fbserver kurmadan ilgili dosyalarla birlikte kopyalayıp çalıştırıyordum. Ancak bir server kurmazsak veri tabanına herhangi bir kullanıcı adı ile bağlanılıyor. bağlantı için bir kullanıcı adı ve şifre tanımlama ihtimali olur mu?

t-hex
Kıdemli Üye
Mesajlar: 531
Kayıt: 18 Mar 2005 02:45
Konum: İstanbul/Antalya
İletişim:

Mesaj gönderen t-hex » 09 Ara 2005 06:42

ng yazdı:Hazırladığım programları fbserver kurmadan ilgili dosyalarla birlikte kopyalayıp çalıştırıyordum. Ancak bir server kurmazsak veri tabanına herhangi bir kullanıcı adı ile bağlanılıyor. bağlantı için bir kullanıcı adı ve şifre tanımlama ihtimali olur mu?
Hayır, şifre tanımlama ihtimali yok. Embedded server dökümanlarında yazıyor, şifre kontrolü yapılmıyor diye.

İyi çalışmalar

ng
Üye
Mesajlar: 192
Kayıt: 01 Mar 2004 11:49
Konum: Bursa
İletişim:

Mesaj gönderen ng » 12 Ara 2005 09:12

Şöyle bir şey yapılabilir mi?
Veritabanı dsosyasını şifrelesem, benim programım çalışmaya başlarken dosyayı açsa kapanırken de yeniden şifrelese. Embeded serverda da aynı anda iki uygulama verilere erişemeyeceğine göre bilgileri koruyabilirmiyim ? Bana mantıklı geliyor ama şöyle bir iki sorun var
1. Ya bilgisayar resetlenirse?
2. Program ALT - F4 ile yada görev yöneticisinden kapatılırsa.

Neyse çok açık olmadı bir nevi sesli düşünme şeklinde oldu benim yazdıklarım ama bu konudaki yorumlarınızı merak ediyorum. kolay gelsin ?

Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin
Mesajlar: 4481
Kayıt: 10 Haz 2003 12:48
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen rsimsek » 14 Ara 2005 08:19

O tip tedbirlerle verilerini koruyamazsın. Program çalışırken söylediğin gibi açılmış haliyle veritabanına ulaşılacaktır. Veritabanında hangi bilgileri saklamayı düşünüyorsun :?: Eğer tablolardaki bilgileri saklamak istiyorsan yazmadan (before post ta) şifreleyip yazabilir, okuyunca da şifreyi çözebilirsin :idea: FireBird için 1.5 kararlı sürümünde henüz kullanıcı bazında bile kontrol olmadığına göre 2.x la birlikte beklemek gerekecek :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!

Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
Mesajlar: 2126
Kayıt: 07 Ara 2003 02:51
Konum: Ankara
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat » 15 Ara 2005 08:09

masaüstü ve tek kullanıcılı bir program yapacaksanız advantage veritabanı düşünülebilir. verileri şifreleyebiliyorsunuz , programın çalışması için exeyle birlikte birkaç dll dağıtmanız gerekiyor sadece ve tek kullanıcı ücretsiz.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/

Cevapla