SQL'de substring( TARIH FROM 1 FOR 10) ters tarih formatı

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
sen
Üye
Mesajlar: 34
Kayıt: 04 Tem 2003 12:33
Konum: Ankara

SQL'de substring( TARIH FROM 1 FOR 10) ters tarih formatı

Mesaj gönderen sen » 26 Kas 2005 06:12

sa.
formda aradım ama bulamadım.
firebird kullanıyorum.

bir tarih alanım var içeriği '01.12.2005' şeklinde.

select substring( TARIH FROM 1 FOR 10) as yeni_tirih from veriler

gibi bir sorgu sonucu yeni_tarih '2005-12-01' şeklinde veriyor.

SQL de tarih tarih formatlarını nasıl değiştirebilirim.


saygılar....

moonred
Üye
Mesajlar: 14
Kayıt: 05 Kas 2005 11:13
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen moonred » 27 Kas 2005 05:23

Kod: Tümünü seç

SELECT CONVERT(VARCHAR(10),TARIH,104) FROM TBLSTHAR
104 yazan yeri 100 den başlayıp 115 e kadar dene farklılıkları göreceksin...[/list]

sen
Üye
Mesajlar: 34
Kayıt: 04 Tem 2003 12:33
Konum: Ankara

Mesaj gönderen sen » 28 Kas 2005 05:27

Cast ('01.'||extract(month from vadesi)||'.'||extract(year from vadesi) as Date)

Cevapla