Virman

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
Aktolgali
Üye
Mesajlar: 2
Kayıt: 02 Eki 2007 03:22

Virman

Mesaj gönderen Aktolgali »

Herkese merhaba;
Arkadaşlar projede hem cariler arasında hem de stoklar arasında virman yapmam gerekli. Sadece bir kayıttan verileri alıp diğer kayıta eklemem yeterli değildir diye düşünüyorum.

Nelere dikkat etmeliyim, neleri kaydetmeliyim ve mantığını nasıl kurmalıyım? Yardımcı olur musunuz?
İyi akşamlar.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2276
Kayıt: 12 Haz 2003 04:05
Konum: merkez camii yanı

Re: Virman

Mesaj gönderen freeman35 »

Virman, A hesabına alacak yada Giren yazıp, karşılığının da, B hesabına Borç yada çıkan yazılması dır. Tek master, iki detail hareket
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3067
Kayıt: 26 Ağu 2003 12:35
Konum: Berlin
İletişim:

Re: Virman

Mesaj gönderen mkysoft »

Kur'a dikkat.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7547
Kayıt: 10 Haz 2003 12:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Virman

Mesaj gönderen mussimsek »

Virman'da giren ve çıkan aynı miktarda olmayabilir.

Mesela 6'lı sodalar var. Paket'ten 1 adet çıkar ama tekli sodaya 6 adet giriş olur.

Buna da dikkat edin.

Kolay gelsin.
Cevapla