Firebird Yeni Kayıt Sorunu

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
emrah24
Üye
Mesajlar: 11
Kayıt: 02 Eyl 2018 04:36

Firebird Yeni Kayıt Sorunu

Mesaj gönderen emrah24 » 09 Tem 2019 10:33

Merhaba hali hazırdaki veritabanına yeni kayıt yapmak istediğimde aşağıdaki atayı alayorum.

yardımcı olabilecek var mı acaba ?


https://i.imgyukle.com/2019/07/09/kqJgcp.png

kodlarım sa şöyle

bu arada BLKODU alanının tipi BIGINT

Kod: Tümünü seç

w_musteri_query.SQL.Clear;
w_musteri_query.SQL.Add('select * from MUSTERILER');
w_musteri_query.open;
w_musteri_query.insert;

w_musteri_query['BLKODU']:='50000'   ;

w_musteri_query.post;
w_musteri_query.ApplyUpdates ;

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7497
Kayıt: 09 Haz 2003 11:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Firebird Yeni Kayıt Sorunu

Mesaj gönderen mussimsek » 10 Tem 2019 07:54

Merhaba,

Bu alana variant şeklinde ulaşamam diyor. Yazım şeklinde hata vardır. [ yerine ( ile bir deneyin.

w_musteri_query('BLKODU'):='50000'; veya w_musteri_query.FieldByName('BLKODU').AsString:='50000';

gibi.

Bunların yerine, bir IbSQL koyup, "insert into MUSTERILER(BLKODU) values('50000')" gibi direk SQL kodu ile de kayıt ekleyebilirsiniz.

Kolay gelsin.

emrah24
Üye
Mesajlar: 11
Kayıt: 02 Eyl 2018 04:36

Re: Firebird Yeni Kayıt Sorunu

Mesaj gönderen emrah24 » 10 Tem 2019 09:43

cevabınız için teşekkür ederim ancak ( yapınca hiç çalışmıyor.

fazla anlamıyorum delphiden bir veri almak için böyle bir şeye ihtiyacım var.
asıl amacım mysql den firebirde aktarım yapmak.

mysql bağlantım tamam döngüye soktum. sadece döngü arasında kayıt yaptırmam gerekiyor.

insert into komutunu kullanınca da
allta ki hatayı alıyorum.

r yi 50000 inden başlattım aynı noyu vermesin diye

Kod: Tümünü seç

  r:=r+1  ;
   Edit2.Text:=inttostr(r);

w_musteri_query.SQL.Clear;
 w_musteri_query.SQL.Text:='insert into OTEL_MUSTERI(BLKODU) values(:Edit2.Text)';
    w_musteri_query.ExecSQL;

https://i.imgyukle.com/2019/07/10/kqHBth.png
https://i.imgyukle.com/2019/07/10/kqHsiM.png

Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2140
Kayıt: 12 Haz 2003 03:05
Konum: merkez camii yanı

Re: Firebird Yeni Kayıt Sorunu

Mesaj gönderen freeman35 » 10 Tem 2019 10:00

w_musteri_query.FieldByName('BLKODU').As..... yada field w_musteri_query.Fields[xxx].As..... field order önemli, numara şaşabilir, field adı en mantıklı olan.
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!

emrah24
Üye
Mesajlar: 11
Kayıt: 02 Eyl 2018 04:36

Re: Firebird Yeni Kayıt Sorunu

Mesaj gönderen emrah24 » 10 Tem 2019 10:36

freeman35 yazdı:
10 Tem 2019 10:00
w_musteri_query.FieldByName('BLKODU').As..... yada field w_musteri_query.Fields[xxx].As..... field order önemli, numara şaşabilir, field adı en mantıklı olan.
dediğiniz gibi uyguladım sanırım bir adım ileri gittim yani sql ayalarıda yapılı updatesql de ekli ve tanımlı ama
attempted update of read-only column hatası veriyor.

Kod: Tümünü seç

 w_musteri_query.SQL.Clear;
w_musteri_query.SQL.Add('select * from OTEL_MUSTERI');
w_musteri_query.open;
w_musteri_query.insert;

w_musteri_query.FieldByName('BLKODU').AsString:='50000'   ;

w_musteri_query.post;
w_musteri_query.ApplyUpdates ;


Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2140
Kayıt: 12 Haz 2003 03:05
Konum: merkez camii yanı

Re: Firebird Yeni Kayıt Sorunu

Mesaj gönderen freeman35 » 11 Tem 2019 05:12

ApplyUpdates !!!!
help ten bir incele ne için kullanıldığını.
Kod yazımında hata yok, field neden readonly ? OTEL_MUSTERI tablo mu sp mi view mı? vs vs
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!

emrah24
Üye
Mesajlar: 11
Kayıt: 02 Eyl 2018 04:36

Re: Firebird Yeni Kayıt Sorunu

Mesaj gönderen emrah24 » 12 Tem 2019 03:24

teşekkür ettim yardımlarınız için kısa net bilgileriniz için

Cevapla