DelphiPI

Paket programlarınızın tanıtımını bu forumda yapabilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
Cevapla
t-hex
Kıdemli Üye
Mesajlar: 531
Kayıt: 18 Mar 2005 02:45
Konum: İstanbul/Antalya
İletişim:

DelphiPI

Mesaj gönderen t-hex » 22 Tem 2007 04:10

İndirmek için: http://delphipi.googlecode.com

DelphiPI, Delphi bileşen paketlerini bağımlılık sırasını gözeterek derler, yükler.

Diyelimki elinizde kocaman bir bileşen kütüphanesi var. Bunu kurmak için hangi sırayla paketlerin derleneceğini ve yükleneceğini çıkarmanız lazım. Bu işlem oldukça zaman alır.

Örneğin; Developer Express'in bileşenleri (Quantum Grid+ Express Bars+SpreadSheet, vs...). Tüm seti kurmak için 30'a yakın paketi tek tek açıp derleyip yüklemeniz lazım.

Delphi PI ile bu işi bir iki tıklamayla halledebilirsiniz.

Tek yapmanız gereken tüm paketlerin ve kaynak dosyalarının bulunduğu klasörü seçmek ve derle düğmesine basmak.

Siz bunu yaptıktan sonra DelphiPI
  • paketleri tespit edecek
  • paketler arasındaki bağımlıklıklara göre derleme listesi çıkaracak
  • paketleri derleyecek
  • paketleri delphi'ye yükleyecek
  • SourcePath'leri arayıp Library'e ekleyecek
  • *.hlp dosyalarını OpenAPI kullanarak kaydetmek. (Delphi 7 ve öncesi için)
Haber verirseniz hataları da düzeltirim.

Resim
Resim
Resim

t-hex
Kıdemli Üye
Mesajlar: 531
Kayıt: 18 Mar 2005 02:45
Konum: İstanbul/Antalya
İletişim:

Re: DelphiPI

Mesaj gönderen t-hex » 14 Eyl 2008 02:09

DelphiPI‘nin 0.33 sürümünü hazırladım. Bu sürümdeki bazı yenilikler:
  • Yerelleştirme: Şimdilik sadece Türkçe ve İngilizce dilleri destekleniyor. Yeni diller eklenebilir. Yerelleştirme işlemi için dxgettext kütüphanesini kullandım.
  • Paketlerin seçildiği sayfada bazı iyileştimeler yaptım. Paketleri listelerken artık listview yerine mük-kemmel virtualtreeview bileşenini kullandım. Böylece kullanıcı hem istediği paketleri seçebiliyor, hem de klasör yapısını görebiliyor. Ayrıca ağaç üzerine sağ tıklayarak çıkan yardımcı menü ile bir dosya şablonu (*d7.dpk gibi) kullanarak da paketleri seçebiliyorsunuz. Şimdilik paket bağımlılıkları ile ilgili bir geribildirim verilmiyor fakat ilerideki sürümlerde bunu da ekleyeceğim. Böylece kendisine bağımlı bir paket kaldırıldığında, bağımlı paketler de otomatik olarak kaldırılacak.
    Resim
  • Diğer bir yenilik ise BPL ve DCP çıktı klasörlerini artık kullanıcının belirleyebilmesi. Varsayılan olarak seçilen delphi sürümündekini kullanıyoruz fakat isterseniz bunu değiştirebiliyorsunuz.
    Resim
  • Bir de kurulum sonuna özet sayfası ekledim. Burada yapılan tüm işlemler görülebiliyor. Hangi paketler derlendi, hangileri derlenemedi, hangi kaynak dosya yolları delphi’ye eklendi, vs… Aslında tamamlamaya zaman bulamadığım “kurulumu betik olarak kaydetme” özelliği de ileriki sürümlerde bu sayfada yer alacak.
    Resim
DelphiPI’nin bu sürümünü sadece Delphi 7 ve Delphi 2007 ile test ettim. Kod yapısını oldukça fazla değiştirdiğim için eskiden çalışan bir özelliği bozmuş olabilirim. Bu sürümü ara sürüm olarak değerlendirebilirsiz. DelphiPI’nin daha iyi ve sağlam bir sürümünü önümüzdeki günlerde yayınlayacağım.

shadowmann
Üye
Mesajlar: 508
Kayıt: 30 Oca 2004 10:49

Re: DelphiPI

Mesaj gönderen shadowmann » 14 Eyl 2008 10:57

Çok sağol hocam.Süper olmuş.Dev.Exp.de denedim.Kurulumdan sonra sadece dxGDIPlusClasses.dcu dosyasını lib e kopyaladım ve çalıştı.Sanırım onu kopyalamamıştı.
Tekrar teşekkürler.
Her zaman bir vâmuk-i azra olur alem bu ya,
Nev-be-nev efsaneler peydâ olur alem bu ya,
Kabz u bast kıl tefekkür aleminde ey gönül,
Vakt-i sermânın sonu, vakt-i germân olur alem bu ya...

Kullanıcı avatarı
White Rose
Üye
Mesajlar: 726
Kayıt: 06 Tem 2005 08:41
Konum: Güneyden
İletişim:

Re: DelphiPI

Mesaj gönderen White Rose » 15 Eyl 2008 10:47

Elinize ve beyninize sağlık, teşekkürler

kamuran48
Üye
Mesajlar: 284
Kayıt: 29 Eyl 2003 08:27
Konum: muğla

Re: DelphiPI

Mesaj gönderen kamuran48 » 28 Eki 2008 07:58

s.a.
ben delphi2007 için devexpress paketi için denedim ama bpl dosyaları bulunamadı gibi bir hata alıyorum.bu hatadan nasıl kurutulurum.kolay gelsin

t-hex
Kıdemli Üye
Mesajlar: 531
Kayıt: 18 Mar 2005 02:45
Konum: İstanbul/Antalya
İletişim:

Re: DelphiPI

Mesaj gönderen t-hex » 29 Eki 2008 09:29

kamuran48 yazdı:s.a.
ben delphi2007 için devexpress paketi için denedim ama bpl dosyaları bulunamadı gibi bir hata alıyorum.bu hatadan nasıl kurutulurum.kolay gelsin
BPL dosyaları yoksa kurulum gerçekleşemez.

Kullanıcı avatarı
ofenX
Üye
Mesajlar: 397
Kayıt: 09 Nis 2005 09:24
Konum: Diyarbakır
İletişim:

Re: DelphiPI

Mesaj gönderen ofenX » 29 Eki 2008 11:47

Merhaba,
Hocam bende

Kod: Tümünü seç

Derleniyor:cxGridD7
cxGridD7.dpk(31) Fatal: Required package 'cxEditorsVCLD7' not found
Failed
Derleniyor:dclcxExtEditorsVCLD7
dclcxExtEditorsVCLD7.dpk(37) Fatal: Required package 'cxLibraryVCLD7' not found
Failed
Derleniyor:dclcxGridD7
cxGridD7.dpk(31) Fatal: Required package 'cxEditorsVCLD7' not found
Failed
*** Tamamlandı
gibi hatalar verdi.
Bende klasör olarak
devexpress
ExpressQuantumGrid 6
Packages
Sources
ExpressEditors Library 5
Packages
Sources
şeklinde duruyordu.

Select folder kısmına devexpress bırakınca tüm alt klasördekileri bulup işaretli olarak getiriyordu. ama derleme vakti yukarıdaki gibi hatalar veriyordu.
Yukarıda bulamadığı cxEditorsVCLD7 dosyasının devexpress\ExpressEditors Library 5\Packages klasöründe olduğunu görebiliyorum.
Acaba nerde yanlış yapıyorum.

İyi çalışmalar.
http://www.aysbergbilgisayar.com
Logo Go özel eğitim, web tasarım, teknik servis

t-hex
Kıdemli Üye
Mesajlar: 531
Kayıt: 18 Mar 2005 02:45
Konum: İstanbul/Antalya
İletişim:

Re: DelphiPI

Mesaj gönderen t-hex » 30 Eki 2008 12:12

@ofenX ,
Logdan anlaşıldığı kadarıyla delphi 7 package'larını derlemeye çalışıyorsun, BPL dosyalarının olduğunu söylediğiniz yerde Delphi 5'e ait. Bence bir yerlerde karışıklık yapıyorsunuz.

Delphi sürümünüz Delphi 7 mi ?

Kullanıcı avatarı
ofenX
Üye
Mesajlar: 397
Kayıt: 09 Nis 2005 09:24
Konum: Diyarbakır
İletişim:

Re: DelphiPI

Mesaj gönderen ofenX » 30 Eki 2008 12:21

Ben şuan delphi 7 ye eklemeye çalışıyorum. Library 5 yazısından mı delphi5 anlamını çıkardınız?
hatalara bakarsanız sonu 7 olanları bulamadığını yazıyor. Acaba bütün dpk ları aynı klasöre mi toplamam lazım. Toplarsam aynı isimde dosyalar olur mu acaba?
Normalde hepsini bulup işaretlediğine göre açabilmesi lazımdı. Ama bulamıyor.

İlginiz için teşekkürler.
http://www.aysbergbilgisayar.com
Logo Go özel eğitim, web tasarım, teknik servis

t-hex
Kıdemli Üye
Mesajlar: 531
Kayıt: 18 Mar 2005 02:45
Konum: İstanbul/Antalya
İletişim:

Re: DelphiPI

Mesaj gönderen t-hex » 30 Eki 2008 08:25

Derleniyor:cxGridD7
cxGridD7.dpk(31) Fatal: Required package 'cxEditorsVCLD7' not found
Failed
Bu hata mesajları delphi derleyicisinden geliyor. QuantumGrid'i kurmak için sadece quantum grid klasörünü seçmeniz yeterli değil, mesela Editors, Data gibi klasörlerdeki paketleri de kurdurmanız lazım, yoksa hata alırsınız.

Kullanıcı avatarı
ofenX
Üye
Mesajlar: 397
Kayıt: 09 Nis 2005 09:24
Konum: Diyarbakır
İletişim:

Re: DelphiPI

Mesaj gönderen ofenX » 30 Eki 2008 11:57

t-hex yazdı: Bu hata mesajları delphi derleyicisinden geliyor. QuantumGrid'i kurmak için sadece quantum grid klasörünü seçmeniz yeterli değil, mesela Editors, Data gibi klasörlerdeki paketleri de kurdurmanız lazım, yoksa hata alırsınız.
Şimdi ben sizin programın amacını yanlış mı anlamışım?
Evet quantumgrid i yüklemeye çalışıyorum. Ve zip i açtıktan sonra
devexpress ** ana klasörüm
.......ExpressQuantumGrid 6 **1.klasörüm
____________Packages ** 1. klasörün alt klasörleri
____________Sources
........ExpressEditors Library 5 ** 2. klasörüm
____________Packages ** 2. klasörün alt klasörleri
____________Sources
..
...
toplam altı tane alt klasör. Sizin program toplam 17 tane package olduğunu söylüyordu.
Sizin programın mantığını yanlış anlamamışsam. folder klasörünü devexpress olarak belirtiyorum. filitreyi de *7.dpk olarak veriyorum. ileri deyince bana devexpress in altındaki klasörleri de tarayıp bulduklarını işaretliyor. Buraya kadar mantığıma ters gelen bir şey. ben ileri deyince seçtiklerimin hepsini yüklemesi lazım. Yani editor, data gibi paketleri bana kurdurtmaması lazım. Çünkü bana seçili olarak getiriyordu. Burda kafam almadı.
Yukarıdaki altı klasörü tek tek yüklersem bu programa gerek kalmaz gibi bir intiba uyandı bende. Ya da ben anlamadım.

İyi çalışmalar.
http://www.aysbergbilgisayar.com
Logo Go özel eğitim, web tasarım, teknik servis

t-hex
Kıdemli Üye
Mesajlar: 531
Kayıt: 18 Mar 2005 02:45
Konum: İstanbul/Antalya
İletişim:

Re: DelphiPI

Mesaj gönderen t-hex » 30 Eki 2008 12:51

İşleyişi doğru anlamışsınız, tabiki tek tek kurmayacaksınız. Delphipi, her paketi delphi derleyicisine olması gereken sırada derletecek. Demek istediğim eğer gerekli paketlerden biri yoksa veya başarılı bir şekilde derlenememişse, sonraki paketlerde de hata alabilirsiniz.

Birde 0.22 sürümü ile kurmayı deneyin çünkü 0.40 sürümünü delphi 2009 ile derledim ve JCL'nin en son sürümünü kullandım fakat bu noktada bazı hatalar olmuş olabilir gerçi kendi bilgisayarımda sorunsuz kuruldular.

Bir gelişme olursa haber verin lütfen.

EDİT: Yaptığım denemede; Quantum Grid ve Bars toplam 30+ paket Delphi 7'ye DelpiPI 0.40 ile hata vermeden kuruldular.

kahraman1285
Üye
Mesajlar: 358
Kayıt: 10 Nis 2006 08:07

Re: DelphiPI

Mesaj gönderen kahraman1285 » 09 Kas 2008 09:19

mrb.

0.40 sürmünü indirdim ve delphi 7 ye express scheduler'ı kurmaya çalışıyorum fakat sürekli aynı hatayı alıyorum. ***.dcu dosyası bulunamadı diyor.resim:
ResimResim

t-hex
Kıdemli Üye
Mesajlar: 531
Kayıt: 18 Mar 2005 02:45
Konum: İstanbul/Antalya
İletişim:

Re: DelphiPI

Mesaj gönderen t-hex » 09 Ara 2008 05:22

kahraman1285 yazdı: mrb.
0.40 sürmünü indirdim ve delphi 7 ye express scheduler'ı kurmaya çalışıyorum fakat sürekli aynı hatayı alıyorum. ***.dcu dosyası bulunamadı diyor.resim:
Merhaba,

0.42 sürümünü deneyebilirsiniz. 0.42 sürümününde, bağımlılıkları bulunamayan paketler kırmızı renkle gösteriliyor. Böylece eksik bir şey var mı anlayabilir ayrıca kurulum sırasında oluşturulan tam loga bakarakta ne yanlış gitmiş inceleyebilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Cevapla