Değişik button

Forumla ilgili sorularınızı buraya sorabilirsiniz.
Cevapla
Sawyer
Üye
Mesajlar: 29
Kayıt: 05 May 2009 10:30

Değişik button

Mesaj gönderen Sawyer » 05 May 2009 11:25

Arkadaşlar ben çok aradım ama bulamadım dephide bütün componentleri gezdim ama yok hep bu tip buton var resmi :

Resim


Şu şekilde button nası yapabilrm inşallah biliyorsunuzdur :S

Resim

o X işaretini ypamak değil amacım yanlış anlaşılmasın bitbtn o da o x işaretsiz beyaz böle tıklayınca mavi olan şekil nasıl yapbilrm :s

Kullanıcı avatarı
conari
Üye
Mesajlar: 2102
Kayıt: 27 Nis 2006 02:10
Konum: İstanbul & Gebze Karışık

Re: Değişik button

Mesaj gönderen conari » 06 May 2009 08:00

resimler görülmüyor.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim

deltas
Üye
Mesajlar: 358
Kayıt: 06 Mar 2004 01:08
Konum: Malatya...
İletişim:

Re: Değişik button

Mesaj gönderen deltas » 06 May 2009 08:08

dediğinizi tam anlamadım. Ama herhalde buton xp görüntüsünde olmasını istiyorsunuz.
Öncelikle bilgisayarın tema özelleği "windows xp" seçili olsun. (Windows Klasik seçili olursa xp görüntüsünde göremezsiniz) Daha sonra uses'e, XPMan ekleyin. yada win32 paletinin altında TXPManifest'i formunuza ekleyin.
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.

Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
Mesajlar: 4319
Kayıt: 26 Ara 2003 04:19
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Değişik button

Mesaj gönderen aslangeri » 06 May 2009 08:43

s.a.
şu gezdiğin componentlerin bi listesini versene bakalım belki gözünden kaçmıştır.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim

Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3037
Kayıt: 17 Nis 2006 07:11
Konum: Ah bi Antalya olaydı keşke (Ankara)

Re: Değişik button

Mesaj gönderen sabanakman » 06 May 2009 08:59

Bu bildiğimiz BitBtn ye benzer. Verdiğim kodu Ctrl+C ile hafızaya alın ve formunuzun üstünde Ctrv+V ile yapıştırın. Verdiğiniz butona benzer bir buton olmuşmu bir bakın :) .

Kod: Tümünü seç

object BitBtn1: TBitBtn
  Left = 168
  Top = 96
  Width = 75
  Height = 25
  Caption = 'Sil'
  ModalResult = 3
  TabOrder = 0
  Glyph.Data = {
    DE010000424DDE01000000000000760000002800000024000000120000000100
    0400000000006801000000000000000000001000000000000000000000000000
    80000080000000808000800000008000800080800000C0C0C000808080000000
    FF0000FF000000FFFF00FF000000FF00FF00FFFF0000FFFFFF00333333333333
    333333333333333333333333000033338833333333333333333F333333333333
    0000333911833333983333333388F333333F3333000033391118333911833333
    38F38F333F88F33300003339111183911118333338F338F3F8338F3300003333
    911118111118333338F3338F833338F3000033333911111111833333338F3338
    3333F8330000333333911111183333333338F333333F83330000333333311111
    8333333333338F3333383333000033333339111183333333333338F333833333
    00003333339111118333333333333833338F3333000033333911181118333333
    33338333338F333300003333911183911183333333383338F338F33300003333
    9118333911183333338F33838F338F33000033333913333391113333338FF833
    38F338F300003333333333333919333333388333338FFF830000333333333333
    3333333333333333333888330000333333333333333333333333333333333333
    0000}
  NumGlyphs = 2
end
Buton resimini sevmezseniz Glyph özelliğinden farklı resim seçebilirsiniz.
Şaban Şahin AKMAN
_________________
Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .

Sawyer
Üye
Mesajlar: 29
Kayıt: 05 May 2009 10:30

Re: Değişik button

Mesaj gönderen Sawyer » 06 May 2009 10:52

Çok teşekkür ederim XPManifest koyunca istediğim oldu çok sağolun. Bitbuttonun glyp özelliğinden resim falan koymayı biliyorum. Tekrar teşekkür ederim.

Cevapla