Labeller değişken ile numaralandırılır mı?

Forumla ilgili sorularınızı buraya sorabilirsiniz.
Cevapla
kemalettin
Üye
Mesajlar: 1
Kayıt: 08 Mar 2008 08:16

Labeller değişken ile numaralandırılır mı?

Mesaj gönderen kemalettin »

Label değişken ile kullanılabilir mi?
Label1.caption:=' ';
Label2.caption:=' ';
Label3.caption:=' ';
Label4.caption:=' ';
Label5.caption:=' ';
yerine
for x:=1 to 5 do Labelx.caption;
Böyle bir kullanım varmı acaba?
50 tane label var. for ile kontrol etmek mümükün mü?
ikra
Üye
Mesajlar: 887
Kayıt: 28 Nis 2005 01:26
Konum: Simdilik Topragin Üstü

Re: Labeller değişken ile numaralandırılır mı?

Mesaj gönderen ikra »

Components‘i döngü icerisine alip, label mi diye kontrol edip, typecast ile caption degistirebilirsin.
kıdemsiz üye
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2273
Kayıt: 12 Haz 2003 04:05
Konum: merkez camii yanı

Re: Labeller değişken ile numaralandırılır mı?

Mesaj gönderen freeman35 »

İsimler pointer dır. TList i incelemeni tavsiye ederim.
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3071
Kayıt: 17 Nis 2006 08:11
Konum: Ah bi Antalya olaydı keşke (Ankara)

Re: Labeller değişken ile numaralandırılır mı?

Mesaj gönderen sabanakman »

Kod: Tümünü seç

for i := 1 to 5 do
  TLabel(FindComponent('TLabel' + IntToStr(i))).Caption := '';
Şaban Şahin AKMAN
_________________
Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .
Cevapla