FastReport Kurulması

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye
Mesajlar: 866
Kayıt: 06 Oca 2004 06:50
Konum: DARICA/GEBZE

FastReport Kurulması

Mesaj gönderen vedatkaba » 18 Şub 2005 12:26

Arkadaşlar herkese kolay gelsin...

Ben bir internet stesinden fastreport enterprise v 3 ü indirdim ama delphiye kuramadım

içinde o kadar package dosyaları varki hangisi kurar hangisi kurmaz anlamadım.

verdiği hata şöyle
package c:\program files\delphi7\projects\Bpl\frx7.bpl can't be installed because it is not a design time package

Delphi 7 enterprise kullanıyorum.
***********************************
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.

***********************************

Kullanıcı avatarı
naile
Admin
Mesajlar: 1873
Kayıt: 11 Haz 2003 09:11

Mesaj gönderen naile » 18 Şub 2005 01:09

Step 1. Delphiyi kapatıp sistem dizinize şu dosyları kopyalayın:
- copy \Lib\fs*.bpl file (* = your Delphi version) to Windows\System32
(Windows\System for Windows 95/98/ME)
- copy \Lib\fsDB*.bpl file to Windows\System32
- copy \Lib\fsBDE*.bpl file to Windows\System32
- copy \Lib\fsADO*.bpl file to Windows\System32
- copy \Lib\fsIBX*.bpl file to Windows\System32
- copy \Lib\frx*.bpl file to Windows\System32
- copy \Lib\frxDB*.bpl file to Windows\System32
- copy \Lib\frxBDE*.bpl file to Windows\System32
- copy \Lib\frxADO*.bpl file to Windows\System32
- copy \Lib\frxIBX*.bpl file to Windows\System32
- copy \Lib\frxDBX*.bpl file to Windows\System32
- copy \Lib\frxe*.bpl file to Windows\System32

Step 2. Delphiyi açıp
- "Component > Install Packages..." menusunü açın
- "Add..." butonunu tıklayın ve sırası ile şu dosyaları seçip ekleyin:
- \Lib\dclfs*.bpl file (* = your Delphi version)
- \Lib\dclfsDB*.bpl file
- \Lib\dclfsBDE*.bpl file
- \Lib\dclfsADO*.bpl file (D5+)
- \Lib\dclfsIBX*.bpl file (D5+)
- \Lib\dclfrx*.bpl file
- \Lib\dclfrxDB*.bpl file
- \Lib\dclfrxBDE*.bpl file
- \Lib\dclfrxADO*.bpl file (D5+)
- \Lib\dclfrxIBX*.bpl file (D5+)
- \Lib\dclfrxDBX*.bpl file (D6+)
- \Lib\dclfrxe*.bpl file

Step 3. Delphiden
- "Tools|Environmet options..." menusunde
- "Library" tabına gelin, "Library path" den
- "FastReport 3\Lib" klasörünü seçin
Bu kadar..

Not: install.txt dosyasından alıntıdır.

Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye
Mesajlar: 866
Kayıt: 06 Oca 2004 06:50
Konum: DARICA/GEBZE

Mesaj gönderen vedatkaba » 18 Şub 2005 04:41

Teşekkür ederim yardımınıza denemedim ama herhalde olur.

sizce iyi bir seçimmi..Quick report tan bıktım çünkü.
fast repportu daha yeni deniycem bakalılm ne kadar başarılı olacağız.
***********************************
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.

***********************************

Kullanıcı avatarı
naile
Admin
Mesajlar: 1873
Kayıt: 11 Haz 2003 09:11

Mesaj gönderen naile » 18 Şub 2005 05:12

Süper bir seçim 8)

Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye
Mesajlar: 866
Kayıt: 06 Oca 2004 06:50
Konum: DARICA/GEBZE

Mesaj gönderen vedatkaba » 18 Şub 2005 05:48

1.bendeki pakette lib diye bir klasör yok
2.Orda bahsettiğiniz bpl uzantılı dosyaları kurmaya çalıştığım zaman kendisi c:\program files\borland\delphi7\project\bpl\ yolundaki klasörde oluşturmuş olarak gösteriyor.
3.bütün bpl uzantılı dosyaları oluşturmıyor.

sadece 7 tanesini oluşturdu bunlarda ne kadar sağlıklı olur bilmem.Çünkü tam olarak çalıştırmadan hata verek te olsa bpl dosyasını oluşturuyor.

dizin içindeki klasörler
demos,extra,fastscript,res ve source dizinleri mevcut.

source dizini altında ise BDE,ADO,DB,İBX,EXPORTPACK dizinleri var. sizin dediğiniz yöntem işe yaramadı.ben bu fastreportu bir çin web sitesinden indirdim.

bilgilerinize....
***********************************
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.

***********************************

Kullanıcı avatarı
futbolcu
Üye
Mesajlar: 129
Kayıt: 02 Tem 2003 07:33
Konum: Ankara

Mesaj gönderen futbolcu » 18 Şub 2005 07:34

Naile hocam, teşekkür ederim. Nicedir kurmayı düşünüp, o kadar kalabalık
dosyaydan nasıl bir bileşen ekleyebilirim diye düşünüyordum? Kurulum sayenizde 3-4 dak da bitti :wink:
Bilgi çoğaldıkça krallar ölür

Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye
Mesajlar: 866
Kayıt: 06 Oca 2004 06:50
Konum: DARICA/GEBZE

Mesaj gönderen vedatkaba » 18 Şub 2005 10:29

futbolcu kardeş nasıl kurdun bizede bir anlatsan ben sorunu yazmıştım foruma.senden önceki mesaj denenen o yoldan sonra ortaya çıktı.
***********************************
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.

***********************************

Kullanıcı avatarı
futbolcu
Üye
Mesajlar: 129
Kayıt: 02 Tem 2003 07:33
Konum: Ankara

Mesaj gönderen futbolcu » 19 Şub 2005 12:06

Hocam bendeki 3.09 Ent. sürümü. Çok karışık değil.. Önce zipli dosyayı bende FastReport adlı bir klasöre açtım. Sonra windowsun "Ara" uygulamasını kullanıp (*.bpl ) dosyalarını FastReport kasöründen düzenli şekilde buldum. Bunları kopyalayıp C:\windows\system32 nin içine kopyaladım. Sonra Naile hocamın belirttiği şekilde Delphiyi açıp ekledim. Bu kadar.
Umarım siz de kolaylıkla halledersiniz. Ha bir de zaten recompile.exe diye bir uygulama var. Onu çalıştırıp Türkçeyi ayarlıyorsunuz..
Bilgi çoğaldıkça krallar ölür

Misafir

Mesaj gönderen Misafir » 19 Şub 2005 01:51

merhaba.
fastreport genelde setup.exe halinde oluyor (istisna oluyor elbette), delphiyi kapatıp kuruyorsunuz sadece ve o gerekli dosyalamayı yapıyor, extra hiçbir şeye ihtiyaç duymuyor. nerden temin ettiğinizi bilmiyorum ama o şekilde bulmuştum ben.
kolay gelsin.

Kullanıcı avatarı
naile
Admin
Mesajlar: 1873
Kayıt: 11 Haz 2003 09:11

Mesaj gönderen naile » 19 Şub 2005 09:23

Pardon söylemeyi unutmuşum.

recompile.exe diye bir dosya olması gerekiyor onu çalıştırın. Delphi versiyonunuzu seçin, Recompile all packages i seçin ve compile deyin. Yeni bir klsör oluşturacak LibD* (* delphi versiyonunuz)şeklinde. Üstte yazılı olan dosyalar bu klasörün içinde ;) )

integra_sir
Üye
Mesajlar: 21
Kayıt: 06 Nis 2006 03:01

Re: FastReport Kurulması

Mesaj gönderen integra_sir » 05 Tem 2013 07:06

Arkadaşlar, ben şu şekilde sorunsuz bir kurulum yaptım;

- Recompile.exe yi çalıştırın
- Dil Türkçe, Embarcadero versiyonu hangisi ise seçili olsun, Recompile All Packages tıklayın
- LibDxx klasörü içine gereken tüm dosyaları atacak
- LibDxx klasörüne girin ve *.bpl dosyalarını Windowsun ortak belgeleri (Windows 7 ve üzeri için C:\Documents And Settings\.....\Public Documents\Rad Studio\10.0 (9 veya 11 de olabilir)\Bpl klasörüne kopyalayın
- LibDxx klasörünü Library Paths bölümüne ekleyin.
- Components menüsüne girip install packages seçeneğini seçin
- Add butonuna basıp LibDxx klasörünün olduğu yeri bulun ve tüm Bpl dosyalarını seçip open tuşuna basın.
- Kurulum yapılırken gelecek tüm uyarıları dikkatle okuyup Ye sya da No seçeneklerini seçin. Muhtemelen design time bileşenleri ile Runtime bileşenlerini ayırt etmenizi isteyecektir.

İşlem bu kadar.

cvheneburi
Üye
Mesajlar: 84
Kayıt: 07 Eki 2010 02:55

Re: FastReport Kurulması

Mesaj gönderen cvheneburi » 26 Kas 2016 08:53

arkadaşlar konu baya geç olmuş fakat bende de bu kurulum sıkıntısı var install.txt dosyasında ki gibi daha önce kurulum yapabiliyordum şimdi frxado* bileşenlerini kurarken belirtilen modul bulunamadı diye hata veriyor hazırladığım projede 5.1.11 versiyonunu kullanmıştım aynısını kurmak istiyorum işletim sistemim win10 64 bit ve delphi xe2 kullanıyorum frxado harici kurarsam bu sefer dbdataset bileşeni gelmiyor delphiye bu seferde veritabanı bağlantısını sağlayamıyorum. fastreport tun diğer sürümlerini de denedim fakat onlarda da aynı sorunu çıkardı acaba işletim sistemi ile alakalı bir sorun mu var ?

Cevapla