AutoIncriment Mantığı

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Cevapla
volkancesur
Üye
Mesajlar: 52
Kayıt: 01 Nis 2007 08:47
Konum: DENİZLİ
İletişim:

AutoIncriment Mantığı

Mesaj gönderen volkancesur » 23 Tem 2015 01:31

Arkadaşlar S.A;
Kod yazarken bir yerde mantık yürütürken en sağlıklı sonuca erişebilmek için fikirlerinize ihtiyacım vardır.
Tekstil Fason Dokuma fabrikasında Kalite Kontrol toplarında Her çıkan ürün için bir id veya TOPNO vereceğim ancak . Her parti başında başa dönecek . Bununla ilgili TOPNO alanını KALITE tablosu ile nasıl ilişkilendirirsem mantıklı olur .
Tablolarım aşağıdadır.
Şimdiden teşekkürler

Kod: Tümünü seç

 KALITE
    SN           SNO,
    TIPADI       AD,
    TOPSIRANO    SNONOTNULL,
    KUMASENI     INTEGER,
    SALON        AD,
    MAKINENOSN   KODNO,
    ISLEMTARIHI  TARIH,
    OPERATORSN   KODNO,
    KUMASDURUMU  KODNO

Kod: Tümünü seç

METRE (
    SN        SNO,
    KALITESN  SNONOTNULL,
    TOPNO     SNONOTNULL,
    METRE     SNONOTNULL
)

Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2046
Kayıt: 12 Haz 2003 03:05
Konum: merkez camii yanı

Re: AutoIncriment Mantığı

Mesaj gönderen freeman35 » 24 Tem 2015 10:31

1- tarih ve 1 den başlayan id olan iki field kullanabilirsin,
2- aman yani tdatetime bir alan kullanabilirsin, burada sistem saatinin doğruluğu önem taşır.
3- tarih ve id yi birleştirip bir id oluşturabilirsin.
tarih yada zaman alanlarını integer yada float olarak tutmanı tavsiye ederim, performans açısından fark edebilir, ve işlem açısından kolaylık sağlar.
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!

volkancesur
Üye
Mesajlar: 52
Kayıt: 01 Nis 2007 08:47
Konum: DENİZLİ
İletişim:

Re: AutoIncriment Mantığı

Mesaj gönderen volkancesur » 24 Tem 2015 04:52

Peki Top No alanını Tdatetime ile ilgili bilgi kaydetmek anladım . Biraz daha incelemem gerek sanırım . Sonuçlandığında ekran görüntüsünü paylaşacağım .Şimdiden teşekkürler

volkancesur
Üye
Mesajlar: 52
Kayıt: 01 Nis 2007 08:47
Konum: DENİZLİ
İletişim:

Re: AutoIncriment Mantığı

Mesaj gönderen volkancesur » 24 Tem 2015 09:15

http://www.denizlimiz.com/wp-content/up ... /topno.png

Arkadaşlar yukarıdaki resimdeki top numarasını her referans numarası değiştiğinde birden başlayıp devam etmesini istiyorum . Generator kullanarak en sağlıklı hangi yolu denemeliyim ?

Edit:Freeman35

Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2046
Kayıt: 12 Haz 2003 03:05
Konum: merkez camii yanı

Re: AutoIncriment Mantığı

Mesaj gönderen freeman35 » 25 Tem 2015 09:56

tarih alanını where clause yapıp ilgili field ı max +1 yap
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!

Cevapla