TurboPower Bileşenlerinin Kurulumu

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
maxwalker
Üye
Mesajlar: 9
Kayıt: 15 Tem 2003 12:26

TurboPower Bileşenlerinin Kurulumu

Mesaj gönderen maxwalker » 19 Tem 2003 04:21

Merhabalar,
Turbopower bileşenleri ni bir türlü kuramıyorum..
Delphi 6 kullanıyorum. Fakat bileşen kurmaya çalıştığım anda hata veriyor ve kurmama izin vermiyor.

Lütfen acil yarımlarınızı bekliyorum:........

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7506
Kayıt: 09 Haz 2003 11:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek » 19 Tem 2003 05:30

Merhaba,

hata veya hatalar nedir?

Bu konuyu daha önce de konuşmuştuk. Bakmanız faydalı olabilir : viewtopic.php?t=191

Kolay gelsin.

Kullanıcı avatarı
maxwalker
Üye
Mesajlar: 9
Kayıt: 15 Tem 2003 12:26

Kurulmuyor..

Mesaj gönderen maxwalker » 21 Tem 2003 09:08

Bileşen beleş olabilir fakat bir türlü kurulmuyor.. Habire *.dcu hatası veriyor.. İyi güzel daha önce bu konu ile ilgili bir kaç örnek vermissiniz. fakat bu örneklerde işe yaramıyor. Lütfen basit bir şekilde veya ;

Sizin bilgisayarınızda derlenmiş ve çalışan sürümünü zip leyerek UPLOAD edin ve biz bu siteden çekerek problemi çözebiliriz...

EĞER SİZDE ÇALIŞIYOR İSE "UPLOAD" EDİN VE ADRESİ BİZLERE BİLDİRİN. EN AZINDAN PROBLEMİ BELKİ BU ŞEKİLDE ÇÖZÜMLEYEBİLİRİZ..


SAYGILAR.....

mrCeng
Üye
Mesajlar: 7
Kayıt: 23 Tem 2003 11:10
Konum: Kayseri
İletişim:

Mesaj gönderen mrCeng » 24 Tem 2003 12:15

.pas ve .dcu dosyalarını delphinin Lib klasörüne (diğer komponentlerin olduğu klasör) taşımazsan bu hatayı vermeye devam eder :D

kolay gelsin

Kullanıcı avatarı
maxwalker
Üye
Mesajlar: 9
Kayıt: 15 Tem 2003 12:26

Olmuyor..

Mesaj gönderen maxwalker » 25 Tem 2003 04:16

İyi güzel diyorsunda (Lib) dizinine kopyala. Bu iş olmaz ki neden mi?
Library path e yolu zaten bildirilen bir component neden lib dizinine kopyalansın.
bana mantıksız geldi. yinede teşekkür ederim yardımın için

OLMUYOR. TPOWERCOMP ÇALIŞMIYOR:::::::::::::::::::::::::::

mrCeng
Üye
Mesajlar: 7
Kayıt: 23 Tem 2003 11:10
Konum: Kayseri
İletişim:

Mesaj gönderen mrCeng » 26 Tem 2003 10:22

Ben öyle çalıştırdım. Bence bir dene. Denerde yinede olmadığını görürsen o zaman sende başka bir sorun var demektir. çünkü aynı sorun bende de oldu komponentler install edildi fakat kullandığımda hep hata verdi. source larını lib e kopyaladım sorun geçti.

kolay gelsin

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7506
Kayıt: 09 Haz 2003 11:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek » 26 Tem 2003 11:56

Merhaba mrCeng,

bu söylediğiniz hiç uygun bir yöntem değil. Delphiye bir bileşen kurduğunuz zaman kodların veya dcu'ların olduğu klasörleri Library Path'e eklerseniz, Lib'e kopyalamanıza gerek kalmaz.

Kolay gelsin.

mrCeng
Üye
Mesajlar: 7
Kayıt: 23 Tem 2003 11:10
Konum: Kayseri
İletişim:

Mesaj gönderen mrCeng » 26 Tem 2003 06:39

Merhaba Admin,
Haklısın hocam ben fazla karıştırıyorum galiba. Komponentleri yükledikten sonra öylece bıraktığım çok az komponent var helede böyle kodları ile beleş gelen :d

Yardım etmeye çalışıyordum ama kaş yapalım derken göz çıkarmakta istemem :)

kolay gelsin.

Cevapla