Görsel (Baya Görsel) ! Proje Tasarımları Nasıl Yapılıyor ?

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Kullanıcı avatarı
Yavuz
Üye
Mesajlar: 115
Kayıt: 09 Haz 2005 03:10

Görsel (Baya Görsel) ! Proje Tasarımları Nasıl Yapılıyor ?

Mesaj gönderen Yavuz »

Bazı programlar nerede yazılıyor bilmem ama insanın dudağını uçuklatatacak şekilde estetik oluyorlar. Bazı virüs programları, multi media programları grafik prog vs. Bunların butonları da formlarıda yazıları da bir harika. Bunları delphi ile de yapmak mümkün mü. Ben sadece renkleri ve bileşenin altına PSHOP ile yaptığım güzellikleri yerleştirerek biraz da hayal gücüyle ancak görsellik sağlayabiliyorum. Acama delphi bu iş için yeterince uygun değilmi ? . Bilmediğim kompenentler var mı dır ? Varsa bunları nasıl bulurum (Jedininkileri gördüm ama benim dediklerimi karşılamıyor. Yada ben hepsini görmedim) Yoksa bu iş için gerçekten başka programları mı kullanmak gerekir ?
Teşekkürler , Saygılar ...

Kullanıcı avatarı
Query
Üye
Mesajlar: 363
Kayıt: 29 Ara 2003 05:13

Mesaj gönderen Query »

Çeşitli komponentlerle yapabilirsin

Örn SuiSkin, raize, suipack. vclskin, themeengine vb.

http://www.torry.net http://www.delphipages.com

gibi sayfalarda bulabilirsin. Kötü haber bir çoğu ücretli ...

Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye
Mesajlar: 706
Kayıt: 18 Şub 2005 03:38
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

Bu dediklerine imzamdakide sayılabilirmi ?

Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
Mesajlar: 2129
Kayıt: 07 Ara 2003 02:51
Konum: Ankara
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

aslında bütün programlama dilleriyle uçuk kaçık arabirimler yapmak mümkün. biraz teknik bilgi + grafik bilgisi ve hayal gücü ile çok süper şeyler yapılabilir. mesela http://www.fruityloops.com/ delphi ile yazılmış bir mix programıdır ve arabirimi oldukça hoştur.

http://www.flstudio.com/English/frames.html
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/

Kullanıcı avatarı
Yavuz
Üye
Mesajlar: 115
Kayıt: 09 Haz 2005 03:10

Mesaj gönderen Yavuz »

Bahsettiğiniz programı kurup inceledim. Gerçekten benim bahsettiğim görselliğe sahip bir program ve incelediğim kadarıyla benim bu güne kadar kullanmadığım componenetlerle dolu olsa gerek. Bunları kullananlar varsa buralarda tavsiye ederlerse herkes için iyi olur...

Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye
Mesajlar: 706
Kayıt: 18 Şub 2005 03:38
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

Yavuz yazdı:Bahsettiğiniz programı kurup inceledim. Gerçekten benim bahsettiğim görselliğe sahip bir program ve incelediğim kadarıyla benim bu güne kadar kullanmadığım componenetlerle dolu olsa gerek. Bunları kullananlar varsa buralarda tavsiye ederlerse herkes için iyi olur...
Kimin bahsettiği ve hangi komponent açıklamamışsın. ;)

Kullanıcı avatarı
MetalBro
Üye
Mesajlar: 32
Kayıt: 23 Tem 2005 10:04

Flash kullanarak yapılabiliyo

Mesaj gönderen MetalBro »

Flash kullanarak tasarım yapan sonra da bunu delphi ile kodlar aracılığı ile birleştiren tanıdıklarım vardı.tasarım baştan aşağı flash yapımı arkada dönen şeyler falan butonlar uçuk.çok güzeldi ancak kod yönü var sanırım orası karmaşık araştır istersen güzel şeyler çıkabilir
Tek sınır hayal gücünüz!

cozturk
Üye
Mesajlar: 476
Kayıt: 15 Haz 2005 05:22

Mesaj gönderen cozturk »

Bana da böyle bir görsellik lazım ancak bunlar vclskin, suiskin gibi comp.ler ile olacak gibi değil. NAsıl yapılıyor acaba? Moremotion mu bu ?
Resim

Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye
Mesajlar: 745
Kayıt: 22 May 2005 01:20
Konum: Uzakta Görünen Tepeden...

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

burda öyle skin tarzı component kullanılmamış ki bu görüntü bmp veya jpg görüntü. yani maket forma oturtulmuş bir dizayn bunu herkes yapabilir. tabi hoş bir back bulabilirse
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS XP Prof.SP2, IDE Delphi7, RDBMS Firebird, BROWSER Maxthon2

cozturk
Üye
Mesajlar: 476
Kayıt: 15 Haz 2005 05:22

Mesaj gönderen cozturk »

Bir de bu tip bir editör yapbileceğimiz komponentin ismi lazım.
Bu program delphi 4 ile yazılmış. Editördeki bu güzellik başka firmalara ait editörlerde de görünüyor. Kesin komponent bu . Nedir acaba yok mu bilen.
Resim

firmanın sitesi:
http://www.mecanique.co.uk/code-studio/index.html

fduman
Moderator
Mesajlar: 2749
Kayıt: 17 Ara 2004 12:02
Konum: Ankara

Mesaj gönderen fduman »

Bileşen falan kullanılmamış bu projede. İlla 3. parti bileşen kullanılması gerekmez. TShape ile bile harikalar yaratıldığını gördüm.

cozturk
Üye
Mesajlar: 476
Kayıt: 15 Haz 2005 05:22

Mesaj gönderen cozturk »

illa gerekmez ama bu resimleri tek tek yüklemek başa çıkar mı? yok pop menu yok Main menu yüz çeşit resim var...

fduman
Moderator
Mesajlar: 2749
Kayıt: 17 Ara 2004 12:02
Konum: Ankara

Mesaj gönderen fduman »

Evet ne yazık ki resimleri ne olursa olsun tek tek yüklüyorsun.

cozturk
Üye
Mesajlar: 476
Kayıt: 15 Haz 2005 05:22

Mesaj gönderen cozturk »

tamam ona da razıyım ancak bu resimlerde bir tarz var stil var. bunları komple üreten başka bir program olsa gerek.

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7527
Kayıt: 10 Haz 2003 12:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

cozturk yazdı:tamam ona da razıyım ancak bu resimlerde bir tarz var stil var. bunları komple üreten başka bir program olsa gerek.
Bunların ismi glyph, biraz aratırsanız forumda linkler verilmişti. Ama en iyileri şu ikisi.

http://www.glyfx.com
http://www.glyfz.com

Kolay gelsin.

Cevapla