Fast Report Sorunu

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Cevapla
SBAYDIN
Üye
Mesajlar: 5
Kayıt: 25 Oca 2021 04:42

Fast Report Sorunu

Mesaj gönderen SBAYDIN »

Merhabalar, Fast Report da bir konuda takıldım.
Bir labelde yazdırmak istediğim bir değer var fakat IFF komutu ile bir türlü beceremedim.

Yazdığım değer şu sekilde:

[IIF([(SysMemo3.Value-SysMemo2.Value)]>0,[(SysMemo3.Value-SysMemo2.Value)],[(SysMemo2.Value-SysMemo3.Value)])]

fakat hata almaktayım.

Acaba nerede yanlış yapıyorum.
ikra
Üye
Mesajlar: 887
Kayıt: 28 Nis 2005 01:26
Konum: Simdilik Topragin Üstü

Re: Fast Report Sorunu

Mesaj gönderen ikra »

Bence aldigin hata mesajini yazmamakla hata yapiyorsun.
kıdemsiz üye
SBAYDIN
Üye
Mesajlar: 5
Kayıt: 25 Oca 2021 04:42

Re: Fast Report Sorunu

Mesaj gönderen SBAYDIN »

Merhaba, kusuruma bakmayın. Aldığım hata şu şekilde:
The following errors have occured:
Memo48: Invalid variant operation.
ikra
Üye
Mesajlar: 887
Kayıt: 28 Nis 2005 01:26
Konum: Simdilik Topragin Üstü

Re: Fast Report Sorunu

Mesaj gönderen ikra »

Value degerini variant olarak aliyor sanirim.
Variant ise null degerini aldiginda, istenilen veri tipine convert edilirken bu tür hata verebilir.
Varisnull kontrolü yaparak bu sorunu cözebilirsiniz.
Fastreport kullanmadigim icin sorunun detayina inemiyorum.
kıdemsiz üye
SBAYDIN
Üye
Mesajlar: 5
Kayıt: 25 Oca 2021 04:42

Re: Fast Report Sorunu

Mesaj gönderen SBAYDIN »

Merhaba ben biraz acemiyim bu konularda. Mümkünse daha açık tarif edebilir misiniz? Ne tür bir yazım yapmam gerek acaba
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2283
Kayıt: 12 Haz 2003 04:05
Konum: merkez camii yanı

Re: Fast Report Sorunu

Mesaj gönderen freeman35 »

https://forum.fast-report.com/en/discus ... es-in-memo
Bu link i bir incele, işine yarar bir şeyler bulabilirsin.
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
SBAYDIN
Üye
Mesajlar: 5
Kayıt: 25 Oca 2021 04:42

Re: Fast Report Sorunu

Mesaj gönderen SBAYDIN »

Merhaba inceledim ama bana yarar bir bilgi bulamadım.
Aslında yazdığım denklemde tek tek baktığım zaman değer alıyorum ama iff ile birleştirmede bir değer alamıyorum. Yani şöyle;
[(SysMemo3.Value-SysMemo2.Value)]>0 bu denklem şu şekilde sonuç veriyor : 95854,52 > 0
[(SysMemo3.Value-SysMemo2.Value)] bu denklem : 95854,52
[(SysMemo2.Value-SysMemo3.Value)] bu denklem : -95854,52
Yani tek tek baktım mı hepsinde bir değer var ama iff ile bir sonuç almaya kalktım mı yok.
Acaba sıkıntı nedir çözemedim valla.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2283
Kayıt: 12 Haz 2003 04:05
Konum: merkez camii yanı

Re: Fast Report Sorunu

Mesaj gönderen freeman35 »

memolardan değilde dataset lerden gtmeyi dene
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
SBAYDIN
Üye
Mesajlar: 5
Kayıt: 25 Oca 2021 04:42

Re: Fast Report Sorunu

Mesaj gönderen SBAYDIN »

datasetlerden gidecek kadar bilgim yok malesef :( memolar üzerinden işlem gördürmeye çalışıyorum bende o yüzden. ama excel gibi if le felan çözemedim işte tıkandım :(
ikra
Üye
Mesajlar: 887
Kayıt: 28 Nis 2005 01:26
Konum: Simdilik Topragin Üstü

Re: Fast Report Sorunu

Mesaj gönderen ikra »

Sevkini kirmak istemiyorum fakat, daha emeklemeden maratona katilmaya calisiyorsun.
Arkadasim önce hello world ile basla. Akabinde class‘lari ögren. Oop ögren, veri tiplerini ögren, procedure function islemlerini ögren. Bilesen kullanimini, daha sonra yazilimini ögren.
Sen okuma yazma ögrenmeyi birakip, istiklal marsinin redif düzenine göz atarsan, hicbir sey anlamaman gayet normal.
kıdemsiz üye
Cevapla